SWEDEN@CES 2016

Diarienummer 2015-06747
Koordinator SISP SWEDISH INCUBATORS & SCIENCE PARKS - SiSP - Swedish Incubators & Science Parks
Bidrag från Vinnova 176 606 kronor
Projektets löptid december 2015 - januari 2016
Status Avslutat

Syfte och mål

Syftet med projektet var att sänka barriären för svenska bolags internationalisering genom att addera signifikant värde i form av nätverksträffar med VCs, samarbetspartners och kunder. Vi förberedde bolagen med tips på aktiviteter, kundlistor, genomförde två aktiviteter på plats och fick med en bredd av aktörer på dessa Kvällsmiddag med internationella gäster och Sveriges USA ambassadör. Matchmakingen morgonen den 7:e januari med media, VCs, tech scouter, distributörer och telekom aktörer.

Resultat och förväntade effekter

Bolag var förberedda inför CES både med kundlistor och mediakontakter. Bolag fick access till viktiga kontakter Vi fick bra presssynlighet för bolagen med livesändning från Expressen, Bloggare från Aftonbladet och artiklar i Svenska Dagbladet och Dagens Industri. Bolag har tagit vidare möten med några distributörer och kontakter som skapades genom matchmakingen.

Upplägg och genomförande

Upplägget var ett ´light ´kitt öppet för alla svenska bolag där vi med en mindre insats har underlättat deras närvaro på CES. Genomförandet blev över förväntan , fick mer attention från press och media än vi kunde förutsäga. Vi lyckades även få med distributörer på aktiviteten vilket är oerhört viktigt för många bolag. Genom samarbetet med CTA (organisatör av CES) fick vi en plattform och support för svenska startups som är unik och verkligen bidrar till lägre barriärer för internationalisering.

Externa länkar

Site där vi samlade ett antal bolag för exponering innan och efter CES. Bra att hänvisa till inför möten.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.