Sidekick: Ett evidensbaserat, kostnadseffektivt och underhållande motiveringsverktyg mot typ-2 diabetes.

Diarienummer 2014-05214
Koordinator Goodlifeme AB
Bidrag från Vinnova 1 000 000 kronor
Projektets löptid november 2014 - augusti 2015
Status Avslutat

Syfte och mål

I linje med projektets mål, har vi utfört djupgående användare analyser tillsammans med tekniska och säkerhetsmässiga kontroller. I enlighet med projektets övergripande mål, är Sidekick programvara nu redo för storskalig testning och kliniska prövningar. Efter slutförandet av detta projekt, är Sidekick nu redo för att etableras som ett verktyg med vetenskapligt bevisad effekt för att förebygga och behandla livsstilssjukdomar, såsom typ-2 diabetes.

Resultat och förväntade effekter

Projektet resulterade i betydande förbättringar av produkten vad gäller design, användarupplevelse och teknisk optimering baserad på utvärderingar av fokusgrupper och generell användning. Vi har fått fram ökad engagemang, mätt över 90% bland alla fokusgrupper, uppgraderad onboarding, ökad data säkerhet och tecken på bättre hälsa-beteende bland testare var uppenbart till följd av produktförbättring baserad på testgrupper med standardiserad utvärdering.

Upplägg och genomförande

Projektet leddes av GoodlifeMe AB i samarbete med ledande akademiska och klinisk personal vid Karolinska Institutet, Göteborgs universitet, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Svenska Nationella Diabetesregistret, Harvard School of Public Health, Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab och Islands universitet. Användartester med fokusgrupper och målgrupper genomfördes i Sverige och Island, i 12 grupper på vårdcentraler, fetma kliniker och andra platser, med över hundra testare.

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.