Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Revent Vacuum Cooler

Diarienummer
Koordinator REVENT INTERNATIONAL AKTIEBOLAG
Bidrag från Vinnova 500 000 kronor
Projektets löptid december 2012 - juli 2013
Status Avslutat

Syfte och mål

Projektets målsättning att replikera och analysera företagsegna tester av Revent Vacuum Cooler genom att låta ett oberoende institut undersöka energi- och tids-åtgång i bageriprocessen, med fokus på nedkylningsmetoder, har genomförts enligt planerat projektupplägg. Projektets syfte och mål att analysera diverse kvalitetsaspekter för de bakade produkterna har uppfyllts.

Resultat och förväntade effekter

Detta verifieringsprojekt har fördjupat befintlig kunskap om besparingar i energi- och tids-åtgång för bakning i kombination med vakuumkylning, jämfört med konventionella nedkylningsmetoder. Den grundliga sensoriska analysen har givit omfattande information gällande ett stort antal kvalitetsaspekter för de bakade produkterna.

Upplägg och genomförande

I projektet har energikonsumtion och tidsåtgång i de olika stegen i bageriprocessen att uppmätts. Utöver de kvantitativa mätningarna har kvalitativa utvärderingar av de bakade produkterna genomförts.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2012-02686

Statistik för sidan