Peak Innovation V

Diarienummer 2017-03707
Koordinator PEAK REGION AB - Peak Innovation
Bidrag från Vinnova 9 000 000 kronor
Projektets löptid december 2017 - december 2019
Status Pågående

Syfte och mål

Peak Innovation syftar ytterst till att stimulera utvecklingen av ny teknik och smarta hållbara lösningar som kan tillgängliggöra ett liv i rörelse och hållbara utomhusupplevelser för fler. Ytterligare syfte med Peak Innovation V är att utvecklas från att vara ett initiativ för aktörerna i innovationssystemet, till att vara innovationssystemaktörernas gemensamt ägda verktyg för systemets utveckling. Målet är att skapa en långsiktig fast struktur för det regionala innovationssystemet för Turism, Sport och Outdoor.

Förväntade effekter och resultat

Peak Innovation ska vara den självklara parten för tekniska innovationer och smarta hållbara lösningar för att främja ett liv i rörelse för fler. Effekt och resultat är att Peak Innovation stärker de regionala och nationella forskningsmiljöerna inom turism, sport och outdoor och skapar internationell konkurrenskraft för regionala och svenska företag.

Planerat upplägg och genomförande

Peak Innovations tre styrkeområden: -Ny teknik, material och smarta lösningar för sport och outdoor. -Innovationer för säker tillgång till snö. -Smarta lösningar för hållbara besök och evenemang. Strategiska uppgifter: -stärka den regionala miljön genom att bygga allianser med forsknings-och innovationsmiljöer. -Koordinera innovationsprocesser i samverkan mellan forskningsmiljöerna och näringslivet. -Samordna ansökningar om forsknings- och innovationsanslag. -Stödja och koordinera ett innovationsfrämjande nyttjande av forskningsmiljöernas testanläggningar.

Externa länkar

www.peakinnovation.se

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.