Miljövänliga isocyanat-fria polyuretaner

Diarienummer 2013-01535
Koordinator Cyclicor AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid juni 2013 - december 2013
Status Avslutat

Syfte och mål

Projektet ´miljövänliga isocyanat-fria polyuretaner´ lyckades med utveckling av viktiga affärskontakter samt en tidig tillämpning av Cyclicor ABs kärnteknologi. Alla projektets mål uppfylldes, och inkluderade: 1) Att utveckla en formell affärsplan som kan användas för att locka finansiering under de kommande 6-18 månaderna. 2) Att presentera kärnteknologi till topp tre polyuretan och lack polyuretan tillverkare i Europa. 3) Att testa den aktuella tjänsten och licensiering affärsmodell på en polyuretan lack tillverkare.

Resultat och förväntade effekter

Projektet lyckades stärka företagets projekt pipeline på kort och medium sikt, bidrog till att starta ett projekt med en nyckelkund och skapade ett affärsfall som kann användas som grund för en affärsmodell. Samtliga aktiviteter bidrog till att generera framtida affärsmöjligheter.

Upplägg och genomförande

Projektets första fas, som sträckte sig mellan 14 juni och 14 september 2013, fokuserade på affärsutvecklingsaktiviteter för att förbereda och marknadsföra Cyclicors kärnteknologi både i Sverige och till globala kunder och andra möjliga partners. Projektets andra fas, 15 september till 15 december 2013, fokuserade på att bygga relationer och testa affärsmodellen på en kund, för att kunna bygga ett scenario för icke-kommersiell tidig tillämpning ( early adopter ).

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.