Medicinteknikdagarna 2013

Diarienummer 2013-01815
Koordinator MTF - Svenska Föreningen för Medicinsk Teknik och Fysik
Bidrag från Vinnova 50 000 kronor
Projektets löptid april 2013 - december 2013
Status Avslutat

Syfte och mål

Svensk förening för medicinsk teknik och fysik (MTF) genomförde den 1-2 oktober sin årliga konferens vid Münchenbryggeriet i Stockholm. Konferensen lockade 408 deltagare. Av dessa var 104 utställare och 304 andra konferensdeltagare. Många företag hade mer än en representant och de 104 utställarna hade totalt 37 montrar. Medarrangörer var Vinnova, Vetenskapsrådet, Stiftelsen för strategisk forskning, Karolinska institutet, Kungliga tekniska högskolan och Karolinska sjukhuset.

Resultat och förväntade effekter

Målet för konferensen var att öka det vetenskapliga intresset för medicinsk teknik i Sverige inom vården, akademin och industrin. Den första dagen bjöd på fyra plenarföredrag. Presentatörer var MTF´s ordförande Lennart Philipson, vice forskningschefen på Philips Hans Hofstraat, Medicinteknikkonsulten Camilla Storaa som är verksam i Kina. Förmiddagen avslutades med ett föredrag av ordföranden i IFMBE (International Foundation for Medical and Biological Engineering) Ratko Magjarevic. Utöver posterutställningen hölls vetenskapliga sessioner under 17 separata rubriker.

Upplägg och genomförande

MT-dagarna är en viktig konferens för landets medicintekniker från både vården, industrin och akademin. Programmet bjuder på allt från avancerad vetenskap till intressanta praktiska tillämpningar. Konferensen har traditionellt arrangerats över två dagar. Schemaläggningen av alla inkomna föredrag under denna tidsrymd är en utmaning. Föreningen har diskuterat om det finns skäl att förlänga konferensen med en ytterligare dag. Inga beslut är fattade i den frågan.

Externa länkar

Medicinteknikdagarna Stockholm, 1-2 oktober 2013.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.