Laddinfrastruktur effektövervakning

Diarienummer
Koordinator CHARGESTORM AB - CHARGESTORM AB, Norrköping
Bidrag från Vinnova 459 600 kronor
Projektets löptid juni 2011 - december 2011
Status Avslutat

Syfte och mål

Huvudmålet med projektet är att påvisa nyttan med vår effektregleringsalgoritm för laddstolpar samt att få en referensinstallation. Installationen hos Jämtkraft har ökat trovärdigheten för Chargestorms teknik avsevärt och många kunder har besökt Jämtkraft för att få en demonstration. För Chargestorm har projektet varit lyckat och vi har nått våra uppsatta mål för projektet.

Resultat och förväntade effekter

Resultatet av projektet är installationen hos Jämtkraft som används flitigt samt färdigställandet av vissa mjukvarufunktionspaket för oss. I snitt laddas elbilar eller så ansluts motorvärmare till stolparna 1-4ggr per dag. I och med att vi loggar energin per laddtillfälle så har vi nu börjat få intressant laddstatistik i form av tid och energi per laddtillfälle. Vi förväntar oss nu att försäljningen av våra produkter kommer att ta fart under 2012. Vi ligger i offertfasen till många kommer, stora och små energi-och fastighetsbolag samt stora biltillverkare förtillfället.

Upplägg och genomförande

Vi har använt unga duktiga blivande programmerare från LiTH som konsulter åt oss i detta projekt. Detta har varit ett mycket lyckat drag då de varit duktiga och vi har kunna hyra dem till ett bra timpris. Givetvis har vi styrt dem hårt för att kvalitetssäkra mjukvaran och det har gått bra. Dock så tog det mer tid att slutföra implementationen än planerat och tiden för verifieringen blev minimal då vi lovat att leverera till visst datum till Jämtkraft.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.