Kvalitetsmässan 2013

Diarienummer
Koordinator Göteborg & Co. Träffpunkt Aktiebolag - Kvalitetsmässan
Bidrag från Vinnova 860 000 kronor
Projektets löptid april 2012 - december 2013
Status Avslutat

Syfte och mål

Syftet att uppmärksamma innovativa myndigheter uppnåddes både på Kvalitetsmässan med många besökare samt med den uppmärksamhet som vinnare av de olika utmärkelserna har fått i media. Vinnarna av respektive utmärkelse brukar bjuda in till studiebesök och seminarier samt bli inbjudna till andra konferenser för att sprida sina erfarenheter. Vi har all anledning att förutsätta att det blir så även denna gång.

Resultat och förväntade effekter

Kvalitetsmässan är den stora mötesplatsen för personer som arbetar för en effektivare offentlig sektor. Totalt samlades över 10 000 personer som deltog i ett stort antal möten vilket bidrar till en omfattande spridning av innovationer och nytänkande. 67 procent av konferensdeltagarna ansåg att de fick med sig ny kunskap och nya idéer som var av nytta i utvecklingen den egna verksamheten. Sveriges Kommuner och Landsting har givit ut en rapport om Sveriges IT-kommun 2013, med beskrivningar av de tre nominerade kommunerna Haparanda, Karlstad och Västerås.

Upplägg och genomförande

VINNOVA har deltagit i nominerings- och juryarbetet i utmärkelserna Sveriges Modernaste Myndighet, Sveriges IT-kommun och SveaPriset, samt arrangerat två seminarier i konferensprogrammet. En lyckad förändring i SveaPriset var att ändra det till ett innovationspris där prispengarna ska användas för att genomföra innovationen fram till 2015, och presentera resultatet på Kvalitetsmässan. VINNOVA var drivande i den förändringen. Kvalitetsmässan samlade 4 200 konferensdeltagare och 88 procent av deltagarna var nöjda-mycket nöjda med seminarierna.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.