Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Klimatsmart svampprotein från det svenska jordbruket

Diarienummer
Koordinator LANTMÄNNEN AGROETANOL AB
Bidrag från Vinnova 482 000 kronor
Projektets löptid april 2016 - november 2016
Status Avslutat

Syfte och mål

Syftet med projektet var att utveckla innovativa, smakrika och hållbara exempel på livsmedel baserade på en proteinrik svamp. I projektet inkluderades fyra försöksled, där olika råvaror till odlingen av svampen undersöktes och optimerades med fokus på smak och konsistens. Vi ville erbjuda något nytt och spännande till tävlingen som vi har förhoppningar att lansera i framtiden.

Resultat och förväntade effekter

Efter olika odlingsförsök med olika råvaror resulterade projektet i en svampbaserad hamburgare samt plockmat som alternativ till förekommande proteinrika rätter. Bidraget var framtaget för att kunna skalas upp industriellt.

Upplägg och genomförande

I projektets genomförande ingick hela kedjan. Från råvaror och odling av svamp till vidareförädling genom produktutveckling och identifiering av konsumentmålgrupp.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2016-02443

Statistik för sidan