HUGO - Autonom leveransrobot for att stödja delning av kläder och mode

Diarienummer
Koordinator Högskolan i Borås - A1
Bidrag från Vinnova 2 000 000 kronor
Projektets löptid november 2018 - april 2020
Status Pågående
Utlysning Från linjär till cirkulär
Ansökningsomgång Fashiontech och foodtech

Syfte och mål

Detta projekt syftar till att anpassa ett autonomt leveransfordon för cirkulära flöden av kläder och modeprodukter med skapandet av ett fungerande prototypsystem och att utveckla en genomförbar affärsmodell samt kundresa. Målet med detta projekt är att anpassa det autonoma elektriska fordonet HUGO till peer-to-peer-kläddelning och uthyrning av kläder och modeprodukter.

Förväntade effekter och resultat

Projektet fokuserar specifikt på att minska miljömässiga, ekonomiska och sociala kostnader som är förknippade med sista milleverans av mode- och klädprodukter. Dessa kostnader kan till exempel förknippas med att personer kör sina bilar till pickup-punkter eller butik och distributionsfordon som tar upp för mycket utrymme i stadstrafiken. I en delningsekonomi kan detta problem häva miljöfördelarna med att dela produkter, men om det lyckas kan miljöpåverkan minska med 50% jämfört med att köpa ett nytt plagg.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet kommer att utföras i 18 månader i 5 arbetspaket, där varje arbetspaket delas upp i ett antal uppgifter. Projektet består av följande arbetspaket: Planering dokumentation och uppföljning, forskning och teknisk datainsamling, forskning och undersökning från ett juridiskt perspektiv, analys av programvara, test och utvärdering och dissemination.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 2 november 2018

Diarienummer 2018-03854

Statistik för sidan