Förbättrad säkerhet i fingerprint sensorer med ny teknik

Diarienummer
Koordinator Fingerprint Cards AB
Bidrag från Vinnova 1 494 760 kronor
Projektets löptid juni 2011 - december 2012
Status Avslutat

Syfte och mål

Fingerprint Cards AB utvecklar, producerar och marknadsför biometriska sensorer för verifiering av en persons identitet. Det finns höga krav på säkerheten i en fingeravtryck sensor. Vi behöver kunna läsa alla typer av fingeravtryck och kunna känna igen falska fingeravtryck (kopior) från riktiga fingeravtryck. Vi har delat upp projektet i en materialstudie och utveckling av en ny mätteknik för sensorer.

Resultat och förväntade effekter

Vi lyckades förbättra säkerheten i framtida Fingerpint Cards sensorer genom en ny ytbehandling av sensorytan som gör det lättare att mäta svåra fingeravtryck från svettiga fingrar. I projektet har vi lyckats bevisa att det med ny sensorteknik går att känna igen falska fingrar från riktiga fingrar.

Upplägg och genomförande

Den nya ytbehandling för sensorer är färdig och kommer att kommersialiseras i nästa generation sensorer. Fingerprint Cards kommer möjligen att följa upp den här studien med fler tester av den nya sensortekniken för att säkerställa kvalitén av den nya tekniken för en stor grupp av testpersoner över en längre testperiod.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat och innehållet är inte granskat av våra redaktörer.