Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Food Venture Sweden 2020

Diarienummer
Koordinator RISE Research Institutes of Sweden AB - Livsmedelsacceleratorn, Agrifood and Bioscience, Göteborg
Bidrag från Vinnova 600 000 kronor
Projektets löptid december 2019 - juni 2022
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Syftet med förstudien har varit att samla livsmedelssystemets aktörer kring en gemensam plan för att få entreprenörer, stora företag, forskare och investerare att interagera inom foodtechområdet för ökad uppväxling och innovation. Målet har varit att ta fram en process och en implementeringsplan som fyller ett hålrum men som utgår från det värdet som redan erbjuds av olika stödaktörer.

Långsiktiga effekter som förväntas

Resultatet blev en process som körs två gånger per år med olika teman. Stora företag, investerare och offentliga organisationer intervjuas om sina behov kopplat till temat. Behoven klustras och slutsatser dras. Ett inspirationsevent (hybrid) skapas öppet för alla. Startups/SMFer scoutas och möter behovsägarna under ett matchmaking event. Utfallet analyseras som underlag för vidare insatser. Förväntade effekter är bättre samarbete i ekosystemet (minskad suboptimering) samt ökad innovationskraft.

Upplägg och genomförande

Under projektet har dialog förts med; Sweden Food Arena, Agfo, Sweden Foodtech, Sting, Krinova, Innovatum, FUHS, Vinnova, VGR, Formas, Connect, SISP/Ignite Sweden, Axfoundation, Livsmedelsföretagen och dess FoU-referensgrupp. Fokus har varit att hitta maximalt med synergier och samtidigt skapa signifikant värde för målgruppen. I en iterativ process så har deltagarna fått ge feedback till processförslaget. Målet nu är att säkerställa finansiering för att kunna implementera processen gemensamt.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 30 juni 2022

Diarienummer 2019-05359