Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Ett nytt recept för matsystemet - mobilisering, Food tech för framtidens mat

Diarienummer
Koordinator Innovation Skåne AB - Medicon Village, The Spark, Lund
Bidrag från Vinnova 1 466 696 kronor
Projektets löptid november 2022 - september 2023
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Insatsens syfte och mål var att ge utrymme för 9 aktörer att inom ramen för temat arbeta tillsammans och få lära sig om och använda sig av missionsdriven systemförändring för innovation. Måluppfyllelsen är mycket god. Aktörerna är: Innovation Skåne, koordinator, Awaresome AB, Krinova Incubator & Science Park, KTH Royal Institute of Technology, Lunds universitet, Foodtechnology, engineering and nutrition, Göteborgs Stad Miljöförvaltning, Region Skåne, RISE samt Sweden Foodtech.

Långsiktiga effekter som förväntas

Insatsen har skapat förmåga och förutsättningar för aktörer inom temat att lära känna varandra och fastställa gemensamma djärva mål utifrån de utmaningar och potentiella lösningar som finns i matsystemet. Gruppen har samlats kring missionen: Foodtech från Sverige är garanten att alla 2040 äter hälsosamt, njutningsfullt och inom planetens gränser. Lärinsatsen avslutades med en prototyp av ett tv-serie, Framtidssmakarna, som på ett inspirerande, lärorikt, gastronomiskt gott sätt, ska visa upp nya livsmedel och inspirera till att våga prova.

Upplägg och genomförande

Insatsen var designad av Vinnova i samarbete med Antrop. Insatsen var uppbyggd i olika moduler med flertalet teoriblock, workshops och eget arbete mellan fasta träfftillfällen. Genomförandet har löpt på väl genom hela projektet och avslutades med en gemensam träff för samtliga temagrupper där prototyper presenterades och ”fröpåsar” för framtiden skrevs. Projektet har följts upp av extern utvärderare där feedback har återförts till Vinnova för justering av upplägget.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 14 november 2023

Diarienummer 2022-02938