Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Ergopush - Ergonomiskt städredskap för att minska arbetsskador inom en högt skadedrabbad bransch

Diarienummer
Koordinator AHLSTRÖM & PARTNERS AKTIEBOLAG - AHLSTRÖM & PARTNERS AB
Bidrag från Vinnova 345 000 kronor
Projektets löptid januari 2016 - december 2018
Status Avslutat

Syfte och mål

50% av alla städare känner smärta varje vecka pga sitt tunga arbete. Vi såg att ett mer ergonomiskt utformat moppredskap minskade belastningen på handleder, nacke och rygg avsevärt. Målet var att lansera en städprodukt som bidrar till en minskning av arbetsskador inom städbranschen.

Resultat och förväntade effekter

Målet var att lansera en städprodukt som bidrar till en minskning av arbetsskador inom städbranschen. Vi har tack vare Vinnova kunnat behålla patent i aktuella länder och vidareutvecklat produkten efter lärdomar från användarstudier. Vi har även kunnat hitta potentiella leverantörer och tagit fram serieverktyg till en förserie som vi har kunnat testa på olika städare i olika miljöer. Vi har tyvärr ännu inte nått en lansering av produkten.

Upplägg och genomförande

När vi började projektet fick vi höra att städbranschen är en väldigt konservativ bransch och moppskaft har knappt utvecklats alls senaste 100 åren. På en affärsföreläsning på Sting fick vi sen höra att det är svårare att sälja in vitaminer som förebygger problem än att sälja in huvudvärkstabletter till personer som redan har ont i huvudet. Detta kan vara en faktor till att chefer på städbolag som ser långsiktigt på problemen verkligen gillar vår produkt medan städarna som ska använda den dagligen är mindre intresserade av att använda något som ser annorlunda ut i förebyggande syfte.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2015-05502

Statistik för sidan