Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Digitalisering av godstransportkedjor

Diarienummer
Koordinator LINDHOLMEN SCIENCE PARK AKTIEBOLAG - CLOSER
Bidrag från Vinnova 1 420 000 kronor
Projektets löptid mars 2017 - december 2017
Status Avslutat

Syfte och mål

Det initiala syftet var att projektet skulle resultera i en faktisk tjänst som skulle driftsättas med hjälp av Bring SCM, Unifaun och IBM. Till viss del har syftet uppnåtts, genom test och genomförd pilot tillsammans med Bring SCM och Kullahalvöns Vingård. En app som ger transparens av försörjningskedjan för vin finns att ladda ner i Google play under namnet "ReLog - Consumer app".

Resultat och förväntade effekter

Efter piloten tillsammans med Bring SCM, blev det fysiska resultat en pilot tillsammans med Kullahalvöns Vingård, efter ändringar i aktörskonstellationen efter att Bring SCM blivit uppköpta av en ny ägare. Lösningens design fungerar i enklare form nu för Kullahalvöns viner och finns att ladda ned på Google Play. Samtidigt visade det sig även att enklare tekniska problem som t.ex. etikettklistring och saknade ID på kartonger gör transparensen betydligt mer tidskrävande av vad producenten (Kullahalvöns vingård) hade räknat med.

Upplägg och genomförande

Det har genomförts flertalet tester med en rudimentär prototyp tillsammans med Bring, för deras Orkla-flöde till en stor, icke namngiven kund samt med Kullahalvöns vingård och deras produkter på Systembolaget. Det har vidare hållits flera möten tillsammans med programmerare och arkitekter hos Cybercom, IBM och Unifaun. Naturskyddsföreningen har bidragit genom pågående arbete kring miljömärkning av transporter och BTF har medverkat med expertis inom åkeribranschen samt i diskussioner om problematiken.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2017-01529

Statistik för sidan