Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Beställargrupp Välfärdsteknologi

Diarienummer
Koordinator Sveriges Kommuner och Landsting - Avdelningen för digitalisering
Bidrag från Vinnova 3 612 006 kronor
Projektets löptid mars 2017 - december 2019
Status Avslutat

Syfte och mål

Bvts arbete har varit så framgångsrikt att när det var dags att avsluta projektet ville varken upphandlingsmyndigheten eller SKR låta det ske. From 2020 ingår BVT i ett nytt projekt som avser att bygga på den befintliga vägledningen med information om upphandling för framtidens samhällen. Projektet finansieras av SKR och av IoT Sverige. BVTs verksamhet sker from 2020 i samarbete med Upphandlingsmyndigheten. Förstudie för innovationspartnerskap har detta år gått över i ett projekt för ett innovationspartnerskap - KASAM. Projektet samordnas av SKR, avdelningen för digitalisering.

Resultat och förväntade effekter

Vägledningen används av minst fem kommuner samt SKL Kommentus. Dock är det svårt att uppskatta hur många som egentligen har använts sig av vägledningen. Beställarnätverket har genomfört en förstudie för innovationsupphandling. Det blev åtta kommuner som blev kvar i konsortiet, som nu finansieras genom 3 kr per invånare per kommun. Förstudie för innovationspartnerskap avslutades i slutet av 2018 och har detta år gått över i ett projekt för ett innovationspartnerskap - KASAM. Lära: Ömsesidigt utbyte med framförallt Upphandlingsmyndigheten bland annat genom följeforskningen.

Upplägg och genomförande

Initialt var det en utmaning för projektet att ta beslut om vad/hur som skulle produceras. Man kan tänka sig att en styrgrupp i det sammanhanget hade underlättat. Det har fungerat bra för nätverket att träffas IRL 3-4 ggr per år samt ha månadsavstämningar. Vid årets start har inriktning för året beslutas gemensamt i hela gruppen, därefter har man delat upp sig för grupparbeten.Vårat motto har varit att ”ej arbeta med sådant som redan görs på ett bra sätt ute i landet”. Vi har haft tur att denna grupp har varit överens om vilka behov som är störst hos kommunerna gällande välfärdsteknik.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 4 december 2020

Diarienummer 2017-02066

Statistik för sidan