Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

ASSET: System-av-System för Hållbara och Effektiva Transporter

Diarienummer
Koordinator KUNGLIGA TEKNISKA HÖGSKOLAN - Integrated Transport Research Lab, MMK
Bidrag från Vinnova 500 000 kronor
Projektets löptid augusti 2018 - maj 2019
Status Avslutat
Slutrapport Publik rapport_2018-02015sv.pdf (pdf, 1326 kB)

Syfte och mål

Målet med ASSET var att nå en gemensam förståelse för definitioner, mätningsmetoder och standarder för transporteffektivitet, -hållbarhet och -säkerhet (TESS: Transport Efficiency, Sustainability and Safety / Security) och identifiera problem och behov samt möjliga SoS-strategier och användningsfall som stödja TESS. ASSET-projektet delvis upfyllde sina mål och levererade sina planerade resultat i form av 1) en inventering av SoS stategi till TESS, 2) ett utökat forkningsramverk för SoS strategi till TESS och 3) en lista av användningsfall i form av kundresor i CLL Jämtland.

Resultat och förväntade effekter

Resultaten av ASSET är: 1) en systematisk sammanställning av transport-KPI:er i tre dimensioner (efektivitet, hållbarhet och säkerhet), användningspraxis, intresseorganisationer och standarder för dessa KPI:er, relation mellan KPI:er och användningsfall, samt KPI:ers roll och hinder i utvärderingen av TESS i SoS lösningar, 2) ett utökat forskningsramverk för SoS strategi till TESS beträffande frågor om dataekonomier som ger incitament för datadelning och 3) en lista av användningsfall i form av kundresor i CLL Jämtland. Dessa resultat bidrar till FFIs samt SoSSUMs mål.

Upplägg och genomförande

Arbetet i ASSET genomfördes i fyra arbetspaket: - AP1: Inventering av SoS-strategier för att öka transporteffektivitet, hållbarhet och säkerhet - AP2: Ramverk för forskningsområden, -frågor och -teman - AP3: Definition och beskrivning av användningsfall och demos i CLL Jämtland - AP4: Uppskalning: skriva en fullständig ansökan till SoSSUM Arbetet genomfördes i form av flera projektmöten online, 2 workshops, skrivbordsstudier av vetenskaplig litteratur, standarder, interna dokument om organisationernas förmåga och mål samt strukturerade intervjuer av intressenter.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 15 januari 2020

Diarienummer 2018-02015

Statistik för sidan