Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Ny chef för Internationellt samarbete på Vinnova

Publicerad: 12 juli 2021

Fredrik Hörstedt blir ny chef för avdelningen Internationellt samarbete på Vinnova. Han tillträder tjänsten den 18 oktober.

Fredrik Hörstedt_2.jpgFoto: : Anna-Lena Lundqvist

Fredrik Hörstedt kommer närmast från en tjänst som vicerektor för nyttiggörande på Chalmers tekniska högskola. Han är också bland annat styrelseledamot i Europeiska innovationsrådet, EIC.

Som avdelningschef får Fredrik Hörstedt ansvar för att leda Vinnovas arbete med att utveckla internationella samarbeten som stärker Sverige som innovationsland och som bidrar till att nå de globala hållbarhetsmålen i Agenda 2030. Han kommer också att ingå i myndighetens verksledning.

- Fredrik Hörstedt har lång erfarenhet av ledarskap i internationell forsknings- och innovationssamverkan och kommer att vara en utmärkt ledare och representant för Vinnova i en tid då det är viktigare än någonsin att säkerställa samarbeten som gör skillnad. Jag är väldigt glad att vi kunnat rekrytera honom till den viktiga rollen att leda vårt arbete med att stärka det svenska innovationssystemets internationella uppkoppling, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova.

- Internationell uppkoppling inom forskning och innovation är centralt för att stärka Sverige som innovationsland och för att vi ska lyckas med omställningen till ett hållbart samhälle. Samtidigt ligger Sverige i framkant inom hållbarhet och genom internationellt samarbete kan lösningar som utvecklas här spridas till andra länder. Jag ser mycket fram emot att arbeta med dessa frågor på Vinnova, säger Fredrik Hörstedt. 

 

Senast uppdaterad 31 augusti 2021

Statistik för sidan