Sweden Innovation Days mobiliserar inom AI

Publicerad: 26 augusti 2020

Hur kan vi bygga relationer mellan olika aktörer runt om i världen och skapa fler spännande innovationssamarbeten inom AI-området? Under Sweden Innovation Days får svenska innovationsmiljöer, startups och storbolag möjlighet att träffa nya samarbetspartners från tio olika länder, bland andra Kanada, Tyskland och Sydkorea.

Den 17 - 19 november bjuder Sverige in världen för att skapa nya innovationssamarbeten inom AI. En satsning för att sätta Sverige som innovationsland på kartan och skapa värde för våra miljöer och innovativa startups.

Under tre dagar arrangeras workshops, föreläsningar och matchmaking där svenska innovationsmiljöer, startups och storbolag får möjlighet att träffa nya samarbetspartners från flera olika länder, bland andra Kanada, Tyskland, USA, Sydkorea och Japan.

- Med Sweden Innovation Days vill vi visa upp Sverige som innovationsland och den transformation som pågår inom de framväxande spännande satsningar som görs inom AI. Vi hoppas detta kan leda till att Sverige kan attrahera nya talanger och skapa nya internationella innovationssamarbeten inom området säger Darja Isaksson, generaldirektör Vinnova.

Spännande program under tre dagar

Under konferensens första dag presenteras ett antal spår baserade på områden som är av särskilda intressen för Sverige, svensk industri och svensk innovation. Vi lyfter fram det bästa vi har från våra svenska innovationsmiljöer samtidigt som vi lyfter vikten av internationellt samarbete. De olika spåren kommer bland annat handla om AI för industrin, framtidens demokrati och morgondagens mobilitet.

Under konferensens andra dag ligger fokus på hur Sverige lyckas få små och stora aktörer att samarbeta. Programmet innehåller konkreta exempel på hur offentlig sektor, akademi, storbolag och startups samarbetar inom AI med syfte att nå de globala målen.

Den tredje dagen arrangeras Ignites matchmaking för att lösa mänsklighetens stora utmaningar. Fler än 75 storbolag och organisationer inom offentlig sektor från 10 olika länder ska träffa över 120 startups och scale-ups i skräddarsydda möten med syftet att initiera kommersiella samarbeten.

Sweden Innovation Days arrangeras av Vinnova tillsammans med AI Innovation of Sweden, Ignite Sweden, Swedish Incubators och Science Parks (SISP) samt Energimyndigheten.

Frågor?

Regina Summer

Handläggare

+46 8 473 32 24

Andra läste också

<p>Vi kan hj&auml;lpa sm&aring;f&ouml;retag, akademi och globala akt&ouml;rer att arbeta internationelt genom att tillhandah&aring;lla n&auml;tverk, kunskap och m&ouml;jlighet till finansiering.</p>

Publicerad: 29 jun 2020

<p>Den 17 till 19 november arrangeras Sweden Innovation Days. Syftet med dagarna &auml;r att bygga relationer mellan olika akt&ouml;rer runt om i v&auml;rlden och att skapa fler sp&auml;nnande innovationssamarbeten inom AI-omr&aring;det.</p>

Senast uppdaterad 26 augusti 2020

Statistik för sidan