Sverige bjuder in världen till nya innovationssamarbeten inom AI

Publicerad: 29 juni 2020

Den 17 till 19 november arrangeras Sweden Innovation Days. Syftet med dagarna är att bygga relationer mellan olika aktörer runt om i världen och att skapa fler spännande innovationssamarbeten inom AI-området.

Sweden Innovation Days är en satsning som ska sätta Sverige på kartan som innovationsland. Under tre dagar arrangeras workshops, föreläsningar och matchmaking där svenska startups och storbolag får möjlighet att träffa nya samarbetspartners från 10 olika länder, bland andra Tyskland, USA och Japan.

- Bortom coronakrisen behöver vi en grön och digital återstart av samhället. Vi ska göra Sverige till världens första fossilfria välfärdsland som är bäst i världen på att ta tillvara digitaliseringens möjligheter. Digitala lösningar, särskilt AI, spelar en nyckelroll för att lösa klimatutmaningen och skapa ett samhälle som håller ihop, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Dagarna arrangeras av Vinnova tillsammans med AI Innovation of Sweden, Ignite Sweden, Swedish Incubators och Science Parks (SISP) och Energimyndigheten. Målsättningen är att utveckla nya former för samarbeten, initiera nya innovationssamarbeten samt attrahera talanger till Sverige.

Frågor?

Regina Summer

Handläggare

+46 8 473 32 24

Andra läste också

<p>Vi kan hj&auml;lpa sm&aring;f&ouml;retag, akademi och globala akt&ouml;rer att arbeta internationelt genom att tillhandah&aring;lla n&auml;tverk, kunskap och m&ouml;jlighet till finansiering.</p>

Senast uppdaterad 10 juli 2020

Statistik för sidan