Permitterade ges möjlighet till kompetensutveckling

Publicerad: 4 maj 2020

Kompetensutveckling är avgörande för att vända krisen och fånga möjligheten till hållbar omställning. Nu satsar Vinnova på ett initiativ som ska ge företag tillgång till webbaserade kurser som möter behov på arbetsmarknaden.

I Sverige beräknas 100 000 personer vara korttidspermitterade under resten av året. För att företag och individer snabbare ska komma ur krisen är det avgörande att det finns goda möjligheter till relevant kompetensutveckling. Nu finansierar Vinnova ett projekt som ska ge företag enkel tillgång till webbaserade kurser som möter arbetsmarknadens behov.

Kompetensutveckling och kunskapsdelning är viktigare än någonsin för att vända krisen och fånga möjligheten till hållbar omställning. Det kan till exempel handla om kunskap för att möjliggöra bytet från bensindrift till batterieridrift, från mekanik till digital teknik eller från manuell teknik till autonom teknik.

Projektet är ett samarbete mellan Tillväxtverket, Teknikföretagen, IF Metall, Yrkeshögskolan och Collegial tillsammans med Combient. Det handlar om att utveckla en lärportal för kompetensutveckling och kunskapsdelning som fungerar i stor skala. Lärportalen ska främja kontinuerligt och individanpassat lärande genom att erbjuda enkel tillgång till kurser.

Vinnova finansierar förstudien med knappt 1,5 miljoner kronor för att Collegials plattform ska kunna anpassas och öppnas för fler företag.

Frågor?

Maria Landgren

Senior program manager

+46 8 473 31 56

Läs mer

<p>Vinnova g&ouml;r nu ett antal snabba satsningar p&aring; innovationer i sp&aring;ren av coronakrisen. Syftet &auml;r att lyfta fram initiativ som kan st&ouml;tta samh&auml;llet i en utmanande tid.</p>
Denna ansökningsperiod slut om 14 dagar
Denna ansökningsperiod slut om 14 dagar
<p>Vi finansierar innovationsprojekt kring omst&auml;llning i sp&aring;ren av coronakrisen. Syftet &auml;r att m&ouml;ta utmaningar och f&aring;nga m&ouml;jligheter som samh&auml;llet nu st&aring;r inf&ouml;r.</p>

Senast uppdaterad 4 maj 2020

Statistik för sidan