Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Pressmeddelande

Internationellt expertråd ska hjälpa Sverige att öka innovationsförmågan

Publicerad: 27 januari 2020

Ett råd med tre internationellt ledande innovationsexperter har utsetts som ska bidra med kunskaper om hur Sverige kan stärka sin innovationsförmåga.

Banny Banerjee, Mariana Mazzucato, Bertil Andersson

- De är internationellt ledande experter på hur man utvecklar innovationssystem som kan bidra till omställning och konkurrenskraft. Genom en nära strategisk dialog med expertrådet ökar vi vår förmåga till insatser som stärker Sverige som innovationsland, säger Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova. 

Vinnova har utsett expertrådet, som består av följande personer:

Mariana Mazzucato, Director Innovation and Public Purpose, University College, London (IIPP). Har fokus på den offentliga politikens roll för ekonomisk tillväxt och riktning.

Banny Banerjee, Director Change Labs, Stanford University är känd för sitt banbrytande arbete inom design thinking och innovationsmetodik.

Bertil Andersson, f d rektor för Nanyang Technological University (NTU). Under hans tid etablerade sig NTU som ett universitet i världsklass som lockar professorer, forskare och internationella studenter på toppnivå.

Under måndagen medverkar Mariana Mazzucato och Banny Banerjee i seminariet ”Hur mobiliserar vi för ett hållbart samhälle?” som Vinnova och Rådet för hållbara städer arrangerar i Stockholm.

 

Frågor?

Daniel Holmberg

Pressekreterare

+46 8 473 30 53

Senast uppdaterad 1 mars 2022

Statistik för sidan