Grundkurs om AI lanseras i Sverige

Publicerad: 15 maj 2019

Nu lanseras kursen Elements of AI i Sverige - en kostnadsfri webbaserad kurs för alla som vill lära sig grunderna om artificiell intelligens.

Robot med tankebubbla

Det handlar om att förstå vad AI är, vad som går att göra med AI och hur man kommer igång med att utveckla AI. Kursen har tagits fram av Helsingfors universitet och teknologiföretaget Reaktor och i Finland har en procent av befolkningen gått kursen.

Nu lanseras kursen även här och Sverige har antagit utmaningen med målet att en lika stor andel av svenskarna ska gå kursen. Ett 50-tal företag och organisationer har redan hoppat på och antagit #aiutmaningen. Bland dem finns Skatteverket, Volvo, Academedia, SKL och ÅF. Vinnova har som mål att 30 procent av medarbetarna ska gå kursen och uppmuntrar andra arbetsgivare att också kompetensutveckla sin personal på detta sätt. 

 

Andra läste också

Stängde 13 juni 2019
Stängde 13 juni 2019
<p>Denna utlysning &auml;r f&ouml;r er som vill g&ouml;ra ett f&ouml;rsta innovationsprojekt inom artificiell intelligens.</p>

15 maj 2019

Ett AI-system som hjälper banker att finansiera innovativa entreprenörer jämställt och nya inkluderande affärsmodeller för filmbransch...