Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 30 maj kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 31 maj kl 8:00.

Varför måste du förstå cirkulär ekonomi? - poddavsnitt 1

Oljan är inte den enda av jordens resurser som börjar ta slut. Vi lever på en planet med begränsade tillgångar. En omställning till en cirkulär ekonomi ses av många som lösningen på resursbristen. Men vad innebär cirkulär ekonomi? Varför måste vi ha koll på cirkulära affärsmodeller och hur det går att tjäna pengar på dem? I podden Innovation reder vi ut hur vi kan bygga en ekonomi som använder jordens resurser om och om igen.

Följ med på ett besök hos Sepehr Mousavi på Plantagon, ett företag som jobbar med urban odling utifrån en cirkulär affärsmodell.

Lyssna också på samtalet med Per Klevnäs, partner på Material Economics som arbetar med klimat- och hållbarhetsstrategier, Döne Delibas, arkitekt och social hållbarhetsstrateg på ÅWL Arkitekter och Ingela Wickman Bois, specialist på cirkulär ekonomi och aktiv i nätverket Cradlenet. Samtalet leds av hållbarhetsexperten Jessica Cederberg Wodmar.

Lyssna på podden

Poddavsnittet finns också på Podcaster, Itunes och andra platser där poddar finns. Sök på ”Innovation Vinnova”.

Poddavsnittet på iTunes

Cirkulär och biobaserad ekonomi

Cirkulär och biobaserad ekonomi är ett av Vinnovas största fokusområden. Här kan du läsa mer om våra satsningar inom området

Vinnova - Sveriges innovationsmyndighet

Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vår uppgift är att bidra till hållbar tillväxt genom att förbättra förutsättningarna för innovation. Det gör vi främst genom att ge bidrag till innovationsprojekt och forskning som behövs för att utveckla nya lösningar. 

Har du en projektidé som bidrar i arbetet med att ställa om till cirkulär ekonomi? Nedan ser du de möjligheter som finns för att söka finansiering inom området just nu.

Sök finansiering inom cirkulär ekonomi

Frågor?

Liselott Bergman

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 31 11

Senast uppdaterad 4 december 2019

Statistik för sidan