Innovationsdagen 2018

Den 22 mars samlades 400 personer för en interaktiv, engagerande och utmanande dag med målet att stärka svensk innovationskraft. Möten, kunskap, samtal och föreläsningar fyllde Vinnovas lokaler. Här har vi samlat bilder och röster i vimlet.

Framtidsspaningar – vad händer fram till 2030?

Under Vinnovas innovationsdag fick de inbjudna gästerna spana tillsammans i workshops om vad de tror händer under åren fram till 2030 inom fem områden som är viktiga för Sverige. De personer som var med representerar företag och organisationer inom olika branscher och sektorer, i både offentlig och privat verksamhet. Vi har här sammanfattat vad deltagarna gemensamt kom fram till och hoppas att det kan ge inspiration till ytterligare reflexion och diskussion.

Här har vi sammanfattat framtidsspaningarna från workshopen kring framtidens smarta städer under Vinnovas innovationsdag 2018. Vi lät deltagarna spåna fritt kring och enas om viktiga händelser de fem närmaste åren och ett hopp framåt till år 2030.
Här har vi sammanfattat framtidsspaningarna från workshopen kring nästa generations resor och transporter under Vinnovas innovationsdag 2018. Vi lät deltagarna spåna fritt kring och enas om viktiga händelser de fem närmaste åren och ett hopp framåt till år 2030.
Här har vi sammanfattat framtidsspaningarna från workshopen kring hälsa och Life science under Vinnovas innovationsdag 2018. Vi lät deltagarna spåna fritt kring och enas om viktiga händelser de fem närmaste åren och ett hopp framåt till år 2030.
Här har vi sammanfattat framtidsspaningarna från workshopen kring uppkopplad industri och nya material under Vinnovas innovationsdag 2018. Vi lät deltagarna spåna fritt kring och enas om viktiga händelser de fem närmaste åren och ett hopp framåt till år 2030.
Här har vi sammanfattat framtidsspaningarna från workshopen kring cirkulär och biobaserad ekonomi under Vinnovas innovationsdag 2018. Vi lät deltagarna spåna fritt kring och enas om viktiga händelser de fem närmaste åren och ett hopp framåt till år 2030.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg på Vinnovas innovationsdag

Röster och bilder i vimlet

Lyssna till röster i vimlet under Vinnovas innovationsdag. Framtidsspaningar, reflektioner, visioner och utmaningar från några av våra gäster.

Johan Hassel - Agenda 2030

Johan Hassel VD för tankesmedjan Global utmaning och ledamot i regeringens delegation för Agenda 2030. Om viktiga förändringar och utmaningar på vägen mot FN:s globala hållbarhetsmål.

Smarta städer

Annika Strömdahl från Volvo Technology AB framtidsspanar om Smarta städer.

Nästa generations resor och transporter

Ulla-Britt Fräjdin-Hellqvist från Fräjdin & Hellqvist AB om utvecklingen inom framtidens resor och transporter.

Life science - innovationer inom hälsa

Peter Kurzwelly från startup arena G-Lab 21 i Göteborg, framtidsspanar om innovationer inom Life Science.

Cirkulär och biobaserad ekonomi

Ann-Charlotte Mellquist, forskare vid RISE Viktoria

Uppkopplad industri och nya material

Catarina Berglund, Automation Region

Vad gör Vinnova i Silicon Valley?

Anne Lidgaard berättar om Vinnovas verksamhet i Nordic innovation house i Silicon Valley.

Innovationsledning - Håkan Ozan

Lär dig mer om innovationsprocesser och hur du arbetar med innovationsledning i företag eller offentlig verksamhet. Lyssna på Håkan Ozan, Head of Innovation Advisory, KPMG.

Bilder från dagen

Senast uppdaterad 27 mars 2019

Sidansvarig: Karin Sevedag Tell

Statistik för sidan