Två data scientists till analysenheten på Sveriges innovationsmyndighet

Ansök senast 30 november

Stockholms län, Sverige - Handläggare / Analytiker

  • Ort: Stockholms län

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

  • Ansök senast: 30 november 2020

Vi söker dig som trivs som bäst när du får djupdyka i kvantitativa data, är skicklig på analys, har förmågan att se helheter och gärna kommunicerar nya upptäckter och insikter med andra.

Vinnova arbetar i gränslandet mellan näringsliv, offentlig sektor och forskning för att lösa morgondagens stora utmaningar. Det ger en spännande komplexitet och kräver ett stort fokus på kvalificerad systemanalys. Vi söker nu två data scientists som ska ta oss till nästa nivå.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en spännande roll för dig som utmanas och inspireras av att hantera och tolka stora datamängder. Här kommer du att befinna dig mitt i Innovationssverige och bli en del av en grupp kvalificerade analytiker som stödjer Vinnova med analysperspektiv och beslutstöd.

Du välkomnas till ett engagerat team som utgörs av tio medarbetare, och ett centralt beläget och modernt kontor nära Stockholm central. Du kommer att arbeta verksamhetsnära, med frihet och flexibilitet i en dynamisk och föränderlig miljö.

Vinnova går mot en mer datadriven utveckling där du som data scientist får stora möjligheter att påverka hur vi utvecklas i våra arbetssätt och i vårt övergripande uppdrag att möta globala samhällsutmaningar och göra skillnad.

Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som data scientist arbetar du med hela kedjan från inhämtning och kvalitetssäkring av data till tillämpning i form av nya insikter och beslutsunderlag. Du arbetar med stora och ibland ofullständiga dataset kopplat till omvärldsfaktorer och aktörer i forsknings- och innovationssamhället. Du länkar och integrerar externa data med data i Vinnovas egna system.

I samarbete med kollegor använder du data från olika källor för att skapa insikter och identifiera påverkningsbara faktorer. I ditt uppdrag ingår att tillgängliggöra och presentera dessa insikter och slutsatser för interna och externa målgrupper. Du fungerar som analyspartner till Vinnovas tematiska områden där du bistår med metodik, verktyg och behovsanpassat expertstöd.

Du kommer att vara involverad i utvecklingen av Vinnovas verksamhet; både genom uppföljning och utvärdering av enskilda satsningar och kopplat till myndighetsövergripande analys- och databearbetning. I din roll medverkar du i projekt som syftar till att göra organisationen mer datadriven genom ökad användning av effektiva processer och verktyg som säkerställer mätbarhet, resultatuppföljning och måluppfyllelse.

Kvalifikationskrav
Utbildning:
- Akademisk examen inom datavetenskap, matematik, statistik, fysik eller likvärdig erfarenhet
Erfarenhet:
-Några års erfarenhet i en tjänst som data scientist
-Vana vid att arbeta operativt med stora datamängder
-Vana vid att arbeta med datadriven utveckling och analys
-Erfarenhet av att ta fram beslutsunderlag till strategisk och operativ verksamhet
-Erfarenhet av att visualisera och kommunicera information från data på ett användarorienterat sätt
-Erfarenhet av att samarbeta med andra kring komplexa utmaningar och ofullständig information
Kunskaper:
-Mycket goda kunskaper i Microsoft Access och Excel
-Kunskap om Google Analytics, Python, SQL, R, AWS, Microsoft Azure, Hadoop och Google Cloud Platform. Du behärskar något eller några av dessa verktyg mycket väl.
-Kunskaper i informationsdesign samt UX design eller relevanta visualiseringsprogram så som Qlik Sense, Tableau eller Mode
-Kunskap om automatiserad datahantering
-Kunskap inom tillämpning av AI (exempelvis maskininlärning, mönsterigenkänning, språkteknologi eller etiska aspekter)
-Mycket goda kunskaper i engelska språket. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer
-Erfarenhet av att etablera datadriven utveckling, analys och beslutsstöd i komplexa och kunskapsintensiva organisationer
-Erfarenhet av att arbeta inom offentlig sektor, till exempel myndighet eller region
-Erfarenhet av att driva eller medverka i verksamhetsutvecklande projekt
-Erfarenhet av att arbeta i agila team
-Kunskaper i svenska språket

Personliga förmågor
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation. Vi tror att du som söker är samhällsintresserad och framför allt har en stor passion för dataanalys. Du är lösningsorienterad och driven, ser sammanhang och vill bidra till att göra världen bättre genom hållbar utveckling och innovation.

Vi söker dig som är lyhörd, nyfiken och omvärldsorienterad med förmåga att se system och korrelationer. Du har specialistförmåga från arbete med avancerade data och delar gärna med dig av dina kunskaper på ett prestigelöst och pedagogiskt sätt. Du trivs med att ge stöd till ledningsgrupper och team med olika inriktning och kompetens. Du kan samarbeta över enhetsgränser och kommunicerar målgruppsanpassat.

Eftersom tyngdpunkten i arbetet är av analytisk karaktär krävs stor nyfikenhet och mycket god analytisk förmåga samt ett genuint intresse för datadriven analys samt tillhörande program och verktyg. För att lyckas i rollen behöver du vara skicklig på att söka, sammanställa och visualisera kvantitativa data från olika källor, då detta är ett viktigt stöd i en utpräglat analytisk uppgift.

Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.

Placering
Tjänsten är placerad på avdelningen Innovationsledning i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.

Anställningsform och tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning.
Vi önskar att du börjar så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.

Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här

Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Jenny Elfsberg, avdelningschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3005 eller mejl jenny.elfsberg@vinnova.se alternativt Daniel Rencrantz, enhetschef på avdelningen Innovationsledning, via telefon 08-473 3184 eller mejl daniel.rencrantz@vinnova.se

Vi avböjer all rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Anna Tegnesjö, telefon 08-473 3162 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via vår rekryteringsportal senast 2020-11-30. Till ansökan bifogas betyg eller intyg av relevans för tjänsten.

Senast uppdaterad 25 november 2020

Statistik för sidan