Digital kommunikatör och innehållsproducent

Stockholms län, Sverige - Kommunikatör

  • Ort: Stockholms län

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning

Vi söker en genuint digital person som är nyfiken på sin omgivning och skicklig på analys. Är du en samhällsengagerad kommunikatör med intresse för hållbar utveckling? På Sveriges innovationsmyndighet får du chansen att skapa innehåll som gör skillnad!
 
Vi erbjuder
Vinnova arbetar i skärningspunkten mellan offentlig sektor, akademi och näringsliv. Det ger ett brett och varierat nyhetsflöde, men också en spännande komplexitet. Genom kreativa kommunikationsinsatser öppnar vi upp för innovativa lösningar som främjar hållbar tillväxt i Sverige.

För dig som finner tjusning i text, bild och rörliga medier erbjuder vi en spännande tjänst. Vårt arbetssätt präglas av att prova nytt, experimentera och att ständigt utvecklas. Hos oss blir du en del av kommunikationsavdelningens kreativa team, med ansvar för att producera kommunikativt innehåll.

På Vinnova arbetar du tillsammans med engagerade kollegor i en stimulerande arbetsmiljö där idéer och diskussioner uppmuntras. Vi har moderna, aktivitetsbaserade lokaler i centrala Stockholm.
 
Rollbeskrivning och arbetsuppgifter
Som digital kommunikatör har du två huvuduppdrag: ett som innehållsproducent för en bredd av kanaler och ett som ansvarig för vårt intranät.

• Som innehållsproducent kommer du tillsammans med teamet ta fram innehåll som hjälper Vinnova att nå uppsatta mål. Du producerar, redigerar och säkerställer målgruppsanpassat innehåll. I viss utsträckning kommer du även att beställa kreativt material eller coacha medarbetare som producerar sitt innehåll själva.

• Som intranätsansvarig har du ansvar för innehållet på vårt intranät och en djup förståelse för hur det används. Du deltar även i utformningen av en ny och uppdaterad version.

Du ansvarar för att vi har relevant innehåll på rätt plats samt att innehållet uppdateras, är sökoptimerat och tillgängligt. Det kan handla om att paketera om innehåll utifrån vilket format som ger mest effekt, exempelvis olika typer av text, film eller grafik.

Ditt fokus ligger på att skapa en hel digital upplevelse, med text och bild i olika format.

Resultat- och effektuppföljning av digitala insatser är också en central del i ditt uppdrag för att garantera fortsatt utveckling, uppdatering och förnyelse. Vi ser gärna att du kommer med idéer, tar initiativ och är proaktiv utifrån vad som händer i din omvärld.

Kvalifikationer
Utbildning: Minst treårig utbildning inom kommunikation från högskola/universitet alternativt Hyper Island, Berghs, IHM eller motsvarande. Relevanta påbyggnadsutbildningar under de senaste tre åren.
Erfarenhet: Minst fem års erfarenhet av arbete med liknande uppgifter. Erfarenhet av att skriva målgruppsanpassat för tryckta och digitala medier. Erfarenhet av att arbeta med flera digitala kanaler och format; med film-, ljud- och bildproduktion såväl som med text och design.
Erfarenhet av att bearbeta komplexa frågeställningar, till exempel gällande innovation.
Erfarenhet av att arbeta med klarspråk eller med ett vårdat, enkelt och begripligt språk som är lättillgängligt för allmänheten.
Erfarenhet av webbpublicering och webbanalys. Erfarenhet av att arbeta med verktyget Google Analytics.
Kunskaper: Grundläggande designkunskaper. Förståelse för samspelet mellan text, ljud och bild. Kunskap om klarspråk. Kunskap om digitala verktyg och uppföljningsmodeller. Kunskap om sökmotoroptimering (SEO).
Meriterande: Utbildning i UX Design. Erfarenhet av publiceringsverktyget EpiServer. Avancerade kunskaper i rörlig media.
Språkkunskaper: För tjänsten krävs att du är en mycket skicklig skribent på svenska och engelska (bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska).

 
Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och motivation.

Vi söker dig som är nyfiken och omvärldsorienterad och som trivs i en föränderlig miljö. Du är en kreativ och engagerad person med stort eget driv. Du har fallenhet för att bygga och utveckla goda relationer. Du ser till teamet och resultatet i första hand. Du lyssnar in, reflekterar och delar med dig av kunskaper. Samtidigt vågar du ta för dig och stå upp för dina åsikter.

Som redaktionellt ansvarig är du noggrann och organiserad. Du prioriterar och söker lösningar. Du är skicklig på att väcka intresse för olika frågor och ämnen. Du anpassar kommunikationen till skiftande målgrupper. För att lyckas i din roll bör du ha god stilistisk, visuell och språklig kompetens. Dessutom har du ett starkt intresse för effekt och träffsäkerhet i kommunikationsinsatserna.

Givetvis delar du våra värderingar: respekt, ansvarstagande och mod och lever efter dessa i ditt dagliga arbete.
 
Placering
Tjänsten är placerad på kommunikationsavdelningen i vårt aktivitetsbaserade kontor på Mäster Samuelsgatan 56 i centrala Stockholm.
 
Anställningsform & tillträde
Tjänsten är en tillsvidareanställning och vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi önskar att du börjar i september 2020, eller enligt överenskommelse.
 
Om Vinnova
Vinnova är Sveriges innovationsmyndighet. Vi stärker Sveriges innovationskraft för hållbar tillväxt och samhällsnytta. Vinnova investerar cirka tre miljarder kronor varje år och har cirka 200 medarbetare med kontor i Stockholm samt filialer i Bryssel, Tel Aviv och Silicon Valley.
 
Vår vision är att vara Sveriges mest attraktiva statliga arbetsgivare. För att nå det målet ger vi dig bland annat goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Här eftersträvar vi en jämn könsfördelning och de kvaliteter som kulturell och etnisk mångfald tillför verksamheten. Läs gärna mer om oss och vårt arbetsgivarerbjudande här.
 
Kontakt
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta kommunikationsdirektör Karin Sevedag Tell på e-post karin.sevedagtell@vinnova.se

Vi avböjer all rekrytering- och annonseringshjälp.
 
Fackliga kontaktpersoner
Företrädare för SACO är Christina Kvarnström telefon 08-473 3128 och för ST är det Per Norman, telefon 08-473 3173

Ansökan
Välkommen med din ansökan till oss via vår rekryteringsportal senast den 2020-06-29. OBS! Vänligen bifoga ansökningsbrev på både svenska och engelska.

Senast uppdaterad 29 juni 2020

Statistik för sidan