Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Hackaton: AI för ökad jämställdhet

Arrangör: Women in AI och Vinnova Digitalt, via DevPost fre 3 nov - sön 5 nov 2023

Välkommen till höstens globala hackaton - där individer och team bjuds in att skapa AI-lösningar som bidrar till ökad jämställdhet.

Om du är en blivande förändringsagent med en passion för att använda AI för socialt hållbar nytta, tag då chansen att utforska dina idéer på Women in AI Hackathon!  Det vinnande laget belönas med finansiering samt coaching i att ta fram en skräddarsydd genomförandeplan för att lösningen ska kunna implementeras och skapa nytta.

Hackatonet fokuserar på AI-lösningar inom tre utmaningsområden för jämställdhet: makt och inflytande, obetalt hushållsarbete och mäns våld mot kvinnor. 

Deltagare kommer utifrån val av idé bli matchade med en av de tre utmaningsområdena och även bli tilldelade mentorer. Själva hacket kommer genomföras på hackplattformen DevPost.  

Viktiga hållpunkter 

  • 22 oktober: Ansökan stänger 
  • 22/10-3/11: Formera teams/lag och påbörja listning av idéer  
  • 22/10-3/11: Matchning av idéer/teams och utmaningsområden och DevPost/Slack Onboarding 
  • 3 november: Hacket startar 
  • 3-5 november: Onlineevent med keynotetalare 
  • 5 november kl 18:00 svensk tid (12 PM ET): Deadline för inlämning av tävlingsbidrag 
  • 5 november kl 01:00 svensk tid (19 PM ET): Presentation av resultat och vinnare 

Delta i hacket på plats hos SPACE

Gamingcentret SPACE öppnar med glädje dörrarna till sina lokaler för hackdeltagare som inte vill eller har möjlighet att delta hemifrån den 3-5 november för att hacka. SPACE ligger i centrala Stockholm.

Här arbetar man hårt med inkludering och att alla ska känna sig välkomna, bland annat arrangeras varje månad Queens & Queers-event för tjejer och LGBTQIA+-individer där man får möjlighet att spela kostnadsfritt hela dagen, och SPACE Academy som har kurser och tech-aktiviteter där 55 procent av deltagarna är tjejer. 

Till SPACE är alla välkomna, oavsett bakgrund. 

Christina Hamberg: christina.hamberg@space.cc

Mer information 

Mer information finner du på Women in Als webbplats.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Sophia Ivarsson

Handläggare

+46 8 473 31 60

Senast uppdaterad 12 oktober 2023

Statistik för sidan