Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Banbrytande teknik och deeptech - Vinnovas inspel till forsknings- och innovationspropositionen

Arrangör: Vinnova Digitalt tis 17 okt 2023 kl. 11:00-11:45

Banbrytande teknik och deeptech är ett fokusområde för Vinnovas inspel till den kommande forsknings- och innovationspropositionen. Välkommen att följa ett seminarium om policyfrågor och politik som rör innovation, forskning, näringsliv och hållbarhet. Mötet direktsänds på denna sida och du kan även se inspelningen i efterhand.

Följ sändningen den 17 oktober klockan 11-11.45

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Vinnova har fått i uppdrag av regeringen att i oktober lämna in analys och förslag till den kommande forsknings- och innovationspropositionen. Inför inlämningen håller vi seminarier med olika tematiker där vi presenterar våra tänkta förslag och analyser.

Tisdag 17 oktober klockan 11 avhandlade vi om temat ”Banbrytande teknik och deeptech för omställning, konkurrenskraft och säkerhet”. Samtalar rörde frågor som:

  • Vilken roll spelar banbrytande teknik för Sveriges långsiktiga konkurrenskraft och säkerhet?
  • Vilka satsningar behövs, från grundforskning till kommersialisering?
  • Vad behöver deeptech-företagen för att stanna och växa i Sverige?

I seminariet medverkade representanter för akademin och näringslivet, däribland Peter Roos, Novatron Fusion, Lars Frølund, MIT och EIC samt Stefan Christiernin, Volvo Cars. Från Vinnova medverkar generaldirektör Darja Isaksson, Göran Marklund och Ylva Strander. Moderator är Jenny Engström.

Seminariet direktsändes och du kan ta del av den i efterhand via spelaren ovan.

Nedan kan du ladda ner delar av den presentation som visades i samband med seminariet.

Frågor?

Sofia Rickberg, Vinnova

Kommunikationsstrateg

+46 8 473 31 87

Senast uppdaterad 24 oktober 2023

Statistik för sidan