Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Konferens Potentialen i forskningsdata – nya möjligheter och fördelar för samhället genom forskningsinfrastruktur

Arrangör: Det svenska ordförandeskapet tillsammans med Vetenskapsrådet och Vinnova Digitalt, Lund mån 19 jun - tis 20 jun 2023

Ordförandeskapet i EU:s ministerråd roterar mellan medlemsländerna varje halvår. 1 januari – 30 juni 2023 är det Sveriges tur. Det innebär att Sverige leder arbetet i rådet och företräder alla medlemsländer i förhandlingar med andra EU-institutioner.

Den 19 - 20 juni 2023 ansvarar Vetenskapsrådet, med stöd av Vinnova och Regeringskansliet, för arrangemanget av konferensen Potentialen i forskningsdata – nya möjligheter och fördelar för samhället genom forskningsinfrastruktur.

Konferensen, som är en del av Ordförandeskapet i EU:s ministerråd, arrangeras för ca 250 specialinbjudna deltagare i Lund, men är öppen digitalt för samtliga intresserade.

Vinnovas session

How to increase impact in industry - What are the major opportunities and challenges of sharing data?

20 juni kl. 11.00 - 12.00 - Alla som vill kan delta digitalt (ingen föranmälan krävs). Länk till youtube-kanaler för dag 1 och dag 2 finns på ordförandeskapets webbsida.

Fokus för Vinnovas session är företags- och industrins användning av forskningsdata som genereras vid infrastrukturerna. Vilken potential finns det för företag och industri att använda data som genereras vid infrastrukturerna, vilka är utmaningarna – och vilka incitament behövs för att öka deras användning av data? Lyssna till en spännande panel med exempel från olika perspektiv, följt av en modererad diskussion och kommentarer från publiken.

För mer information kring konferensen

Sveriges EU-ordförandeskap 2023 - Vetenskapsrådet (vr.se)

Frågor angående konferensen

resinf.se23@gov.se

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Senast uppdaterad 15 juni 2023

Statistik för sidan