Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Så kan offentlig sektor lösa utmaningar tillsammans med innovativa startups!

Arrangör: Vinnova och Ignite Digitalt tis 4 okt 2022 kl. 11:00-11:45

Samhällsutmaningarna är många och stora! Samtidig går utvecklingen snabbt inom många områden och företag med nytänkande lösningar som kan bidra till en hållbar framtid och till att stärka Sveriges konkurrenskraft bildas.

Inspelning av seminariet

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

När offentlig sektor öppnar upp för samarbete med innovativa startups kan vi tillsammans hitta nya och mer hållbara lösningar på stora och små samhällsutmaningar.

Samtidigt behöver vi lära oss mer om hur vi kan samarbeta utifrån våra olika förutsättningar så som till exempel i förhållande till lagen om offentlig upphandling.

Seminariet tar upp tre exempel på samarbeten mellan det offentliga och innovativa startups:

  • Ignite Public – en process för behovsdriven matchning och pilotsamarbeten med innovativa startups.
    Stina Lantz, Ignite Sweden och SISP – Swedish Incubators and Science Parks
  • Efterfrågeacceleratorn – när lösningar inte redan finns kan man kombinera upphandlingsprocessen med excellent inkubation av nya idéer.
    Lina Svensberg, Compare och Digital Well Arena
  • PCP (Pre-commercial procurement) Boost – att kraftsamla kring storskalig innovationsupphandling mot vårdbehov identifierade i hela EU.
    Anders Nilsson, Ideon Science Park

Detta är ett av flera seminarier som Vinnova arrangerar under sin dag på Innovationsveckan.

Välkomna!

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Senast uppdaterad 12 oktober 2022

Statistik för sidan