Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovativ utveckling av hållbara livsmiljöer i Norge och Sverige

Arrangör: Vinnova Digitalt tis 4 okt 2022 kl. 16:00-16:45

Hur kan orter och kommuner utvecklas med hjälp av nya samverkansformer, designmetodik, arkitektur och ny teknik? Möt norska innovationsprogrammet Gnist och det svenska forsknings- och innovationsprojektet Duvedsmodellen som under detta seminarium berättar om lärdomar av innovativ utveckling av lokalsamhällen.

Inspelning från seminariet

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Innovationsprogrammet Gnist, för kommuner som vill testa design som metod för att utforska nya lösningar på komplexa problemställningar och skapa mer hållbara samhällen i samspel med medborgare, lokala företag och andra aktörer.

16 distriktskommuner har hittills varit med i programmet, och lärt sig hur designmetodik främjar samarbete och inkludering, som i sin tur kan fungera som en plattform för innovation.

Malin Kock Hansen, senior rådgivare vid Design og arkitektur Norge (DOGA) beskriver hur Gnist arbetar med att skapa mer attraktiva och inkluderande samhällen i hela Norge att leva och arbeta i.

Björn Hellström, professor på KTH och Tyréns, presenterar Duvedmodellen och möjligheterna att genom projektet visa vägen för utvecklingen av hållbara livsmiljöer och bidra till framtidens by- och samhällsbyggnadsutveckling i Sverige tillsammans med Fredrik Lindencrona, SKR

Duvedsmodellen är finansierad av Vinnova, här kan du läsa mer: https://www.duvedmodellen.se/om-projektet/

Läs mer om Gnist-programmet här: https://doga.no/aktiviteter/arkitektur/gnist/gnist-innovasjonsprogram/

Välkomna!

Detta är ett av flera seminarier som Vinnova arrangerar under sin värddag den 4 oktober.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Senast uppdaterad 17 oktober 2022

Statistik för sidan