Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Lansering av Sweden-US Green transition initiative

Arrangör: Vinnova Digitalt tor 31 mar 2022 kl. 18:00-19:30

Välkommen till lansering av initiativet för grön omställning mellan Sverige och USA. En satsning som ska bredda och fördjupa innovation och samarbete mellan amerikanska och svenska företag och organisationer i syfte att påskynda energiomställningen.

Sveriges ambassad i USA bjuder tillsammans med USA:s energidepartement samt Global Energy Center och Europe Center hos Atlantic Council in till diskussion. Diskussionen fokuserar på hur Sverige och USA bäst kan accelerera den här energiomställningen och vilken roll den privata sektorn har i att driva klimatåtgärder framåt.

En amerikansk-svensk panel diskuterar hur Sweden-US Green Transition Initiative kan driva den gröna omställningen när både regeringar och den privata sektorn försöker skruva upp sina klimatambitioner på såväl nationell som internationell nivå.

Agenda

Keynote-talare:

  • Julie Cerqueira, Principal Deputy Assistant Secretary, Office of International Affairs, US Department of Energy
  • Annika Strandhäll, klimat- och miljöminister
    Panelsamtal med:
  • Robert Andrén, generaldirektör Energimyndigheten
  • John Boesel, President and CEO CalStart
  • Emma Nehrenheim, Chief Environmental Officer Northvolt
  • Andreas Regnell, SVP and Head of Strategic Development Vattenfall

Fler talare tillkommer.

Du deltar i mötet digitalt via Zoom. Möteslänken får du när du har registrerat dig. Om du vill delta aktivt i frågor&svar-delen måste du ansluta till Zoom via app eller webb.

Vad handlar Sweden-US Green Transition Initiative om?

Målet med Sweden-US Green Transition Initiative är att påskynda svensk-amerikanska partnerskap i den gröna omställningen.

Syftet är att driva hållbarhet och etablera Sverige som en viktig partner för att USA ska kunna ställa om till en koldioxidsnål ekonomi. Initiativet för grön omställning kommer att bygga vidare på och utöka Sveriges befintliga verksamhet och partnerskap i USA inom den gröna omställningssektorn, allt från energisektorn till transporter, tung industri och hållbara byggnader.

Initiativet kommer att samarbeta med den privata sektorn, akademin, innovatörer och intressenter på federal och delstatlig nivå.

Green Transition Initiative är ett gemensamt initiativ av Business Sweden, Energimyndigheten, Vinnova och Sveriges ambassad i Washington.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Länkar

Frågor?

Inger Gustafsson

Handläggare

+46 8 473 31 15

Senast uppdaterad 31 mars 2022

Statistik för sidan