Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

FFI-konferens 2022: Från ord till handling inom vägtransporter

Arrangör: FFI (Fordonsstrategisk forskning och innovation) Waterfront Congress Centre, Nils Ericsons Plan 4, Stockholm, och digitalt ons 30 mar 2022 kl. 09:30-15:30

Vägtransporter och fordonsindustrin befinner sig i snabb förändring. Tempot från innovation till samhällsnytta måste öka om vi ska lyckas ställa om till ett hållbart transportsystem. Välkommen till en konferens med fokus på möjligheter för att accelerera omställningen!

Webbsändning

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Förmiddag och eftermiddag Trafiksäker automatisering och Nollutsläpp

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Eftermiddag Cirkularitet och Transport- och mobilitetstjänster

Det behövs en omställning av vägtransporter och av fordonsindustrin för att klara hållbarhetsutmaningarna.

FFI bjuder in till konferens för att diskutera samhällets omställning till ett hållbart transportsystem, och de viktigaste åtgärderna som krävs för att accelerera det arbetet. Som deltagare kommer du att inspireras av det som redan görs, och bjudas in att medverka till hur vi kan arbeta smartare och snabbare. Under konferensen kommer internationella utblickar göras, och nya typer av aktörer involveras.

Vi hoppas att du som deltagare kommer lämna konferensen inspirerad och stolt över arbetet som görs – och med nya kontakter och samarbeten som ytterligare kan skynda på omställningen.

Mer information om programmet för konferensen och hur du anmäler dig finns här:  Från ord till handling inom vägtransporter - FFI-konferens 2022

Vi är särskilt glada att kunna välkomna er som vill och kan till Stockholm Waterfront. Äntligen har vi möjlighet att åter kunna träffas bortom våra skärmar och mobiler. Vi tror att den här konferensen gör sig allra bäst på plats, och vi har generöst med tid mellan programpunkter för att du som deltagare ska hinna samtala med andra medverkande.

Men självklart går det lika bra att ta del av hela programmet digitalt.

Detta är FFI

FFI (Fordonsstrategisk forskning och Innovation) är ett samarbete mellan staten och fordonsindustrin som startade 2009. Staten representeras av Energimyndigheten, Trafikverket och Vinnova, medan fordonsindustrins representanter är AB Volvo, Scania CV AB, Volvo Car Group och FKG - Fordonskomponentgruppen.

Via FFI finansieras forskning, innovation och utveckling för cirka en miljard kronor per år. Pengarna går uteslutande till satsningar med fokus på klimat, miljö och säkerhet.

Utvecklingen inom vägtransporter och svensk fordonsindustri har stor betydelse för en hållbar tillväxt i Sverige och för ett hållbart samhälle. FFI och dess samarbetspartners står för 11 procent av Sveriges totala varuexport och för 12 procent av svensk industris investeringar. Samtidigt bidrar FFI med kunskap till hela teknikindustrin via akademin, instituten och leverantörer inom flera olika industrisektorer, och står bakom satsningar som resulterat i att Sverige idag är världsledande inom trafiksäkerhet. 

Visionen som driver FFI är att Sverige leder den globala omställningen till hållbara vägtransporter​.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Linda Svanhed

Programchef FFI

+46 8 473 30 65

Senast uppdaterad 4 april 2022

Statistik för sidan