Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 25 april kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 26 april kl 8:00.

Boklansering: Missionsorienterad innovation – en handbok från Vinnova

Digitalt fre 11 mar 2022 kl. 13:00-14:00

Välkommen till den digitala lanseringen av boken: Missionsorienterad innovation – en handbok från Vinnova

Livesändning boklansering Missionorienterad innovation

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Under lanseringen kommer du både få ta del av författarsamtal med Dan Hill och erfarenheter från aktörer som har bedrivit missionsorienterad innovation i praktiken, i riktiga projekt i Sverige. Under evenemanget kommer boken att släppas på vår webbplats. 

Boklanseringen kommer att hållas på engelska. 

Om missionsorienterat arbetssätt för innovation

Utmaningarna som dagens samhälle står inför är både komplexa och vardagliga men även globala och lokala. Vare sig de handlar om fattigdom, klimatförändringar eller ojämlikheter i hälsa, individuelle, privata eller sektorsspecifika så räcker det inte med enskilda insatser. Det krävs förändringar på systemnivå. Om vi ska nå en hållbar framtid i tid måste vi tänka och samarbeta på nya sätt. 

Det kan ett missionsorienterat arbetssätt bidra till, där olika aktörer arbetar i samma riktning mot gemensamma mål och möjliggöra förutsättningarna och leda vägen till systemförändringar. 

Ett missionsinriktat angreppssätt syftar till att uppnå systemförändring genom ett aktivt deltagande. Aktörer från olika sektorer, branscher och discipliner samlas för att designa och utforma ett djärvt, ambitiöst, inspirerande och mätbart mål som adresserar en stor utmaning, en ledstjärna, som ett flertal projekt och aktiviteter kan samskapa kring. Målet ska ha effekt på samhället och politiken men också vara relevant för en stor del av befolkningen. Detta bidrar till att göra det konkret, relevant och testbara, genom prototyper och demonstratorer. 

Här hittar du Designing missions - Vinnovas handbok i missionsorienterad innovation.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Karin Sevedag Tell

Kommunikationsdirektör och avdelningschef

+46 8 473 32 27

Senast uppdaterad 11 mars 2022

Statistik för sidan