Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Vi vill göra vår webbplats bättre för dig. Vi skulle därför uppskatta om du tog 1-2 minuter att svara på några frågor. Tyck till om Vinnovas webbplats

Öppet samtal - Hinner regelutvecklingen med för att klara klimatutmaningen?

Arrangör: Vinnova i samarbete med Kommittén för teknologisk innovation och etik (Komet) Digitalt, Digitalt möte. Länk till sändningen skickas ut i nära anslutning till mötet. tis 30 nov 2021 kl. 08:00-08:40

Om ny teknik ska bidra till lösningar som hanterar klimatförändringar så behöver regelutvecklingen hänga med i svängarna. Välkomna till ett öppet samtal den 30 november klockan 08.00 om vilken roll lagar och regler har för att snabba på respektive bromsa i arbetet med att nå klimatmålen.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Är myndigheter, företag och politiker ense om vad som ska göras?

Kommittén för teknologisk innovation och etik (Komet) och Vinnova bjuder in till öppet, webbsänt samtal om teknik, regler och klimat. Vi diskuterar regelutvecklingens roll för grön omställning med en panel med erfarenheter från olika delar av samhället. Hur får vi teknikutveckling och regler att samspela? Har myndigheter, företag och politiker samma syn på teknik och regler i kampen för att nå hållbarhetsmålen och för att förhindra allvarliga konsekvenser av den globala uppvärmningen?

Seminariet bjuder på en panel med erfarenheter från offentlig sektor, näringsliv och organisationer – vi vill höra om de överens! 

Exempel på frågor som tas upp:

  • Samspelar teknik och regler?
  • Har myndigheter, företag och politiker samma syn på teknik och regler i kampen för att nå hållbarhetsmålen och för att förhindra allvarliga konsekvenser av den globala uppvärmningen?

Medverkande:

  • Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige
  • Rikard Jermsten, generaldirektör för Konkurrensverket och ledamot i Komet
  • Helene Hellmark Knutsson, landshövding i Västerbotten och tidigare minister för högre utbildning och forskning

Moderator: Anna Fridén, huvudsekreterare på Komet

Webbinariet vänder sig till alla som är intresserade av skärningspunkten mellan ny teknik, etik, innovation och regelutveckling. Framförallt beslutsfattare, innovationsexperter och policyutvecklare inom offentlig sektor, men även till näringslivet.

Frågor?

Emma Nilsson, Kommittén för teknologisk innovation och etik (Komet). emma.z.nilsson@regeringskansliet.se

 

 

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Senast uppdaterad 29 november 2021

Statistik för sidan