Informationsmöte om erbjudandet AI i klimatets tjänst

Virtuella tis 28 apr 2020 kl. 14:00-14:45

Välkommen till ett digitalt informationsmöte om erbjudandet AI i klimatets tjänst.

Med eventet vill vi informera om erbjudandet som riktar sig till er som vill genomföra projekt som med hjälp av artificiell intelligens (AI) bidrar till att Sverige senast år 2045 inte har några nettoutsläpp av växthusgaser eller till att samhället anpassas till de klimatförändringar vi inte kan förhindra. Erbjudandet är en gemensam satsning av Vinnova och Formas inom det nationella forskningsprogrammet om klimat, med en internationell bedömningsgrupp.

Projekten ska tydligt koppla till behov hos näringsliv eller offentlig sektor, och därmed bör dessa aktörer ha en viktig och aktiv roll.

Vi vänder oss till:

Aktörer med kunskap inom AI eller klimat. Ni kan vara en forskningsorganisation, ett företag en offentlig organisation (behovsägare).

Digitalt möte

Vinnova har beslutat att prioritera digital närvaro i alla möten. Varmt välkommen att delta på mötet, via Teams som du kan komma åt med en vanlig webbläsare. Logga gärna in och prova tekniken tio minuter innan vi börjar så vi är redo när mötet startar.

Vi ber er att stänga av video så det inte belastar det digitala mötet, och även ha ljudet av tills mötets moderator ger dig ordet.

Om ni har frågor så ber vi er att annonsera detta i chatten så noterar moderatorn detta och ger er möjlighet att ställa dem vid ett lämpligt tillfälle.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Thomas Bergendorff

Handläggare

+46 8 473 30 07

Vilgot Claesson

Handläggare

+46 8 473 30 56

Andra läste också

<p>Artificiell intelligens (AI) har stor potential att hj&auml;lpa oss att m&ouml;ta n&aring;gra av v&aring;r tids stora samh&auml;llsutmaningar, som att behandla kroniska sjukdomar och bek&auml;mpa klimatf&ouml;r&auml;ndringar.</p>
Denna ansökningsperiod slut om 12 dagar
Denna ansökningsperiod slut om 12 dagar
<p>Finansierar innovationsprojekt kring omst&auml;llning i sp&aring;ren av coronakrisen f&ouml;r att m&ouml;ta utmaningar och f&aring;nga m&ouml;jligheter som samh&auml;llet nu st&aring;r inf&ouml;r.</p>

Senast uppdaterad 16 april 2020

Statistik för sidan