Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Frukostseminarium: Öppet samtal om personliga drivkrafter för teknik- och samhällsutveckling

Mäster Samuelsgatan 56, 111 21 Stockholm, Sweden tor 5 dec 2019 kl. 08:00-09:00

Den 5 december bjuder Kommittén för teknologisk innovation och etik (Komet) och Vinnova in till ett öppet frukostsamtal om drivkrafter för innovation, teknik- och samhällsutveckling.

Webbsändning

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se videoklipp från YouTube. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Se videon på separat webbplats i separat fönster

Följ panelsamtalet mellan Jon Simonsson, Antje Jackelén, Magnus Melander, Gunnar Holmgren och Helena Lindberg live eller ta del av sändningen i efterhand.

FN:s 17 hållbarhetsmål inom Agenda 2030 sägs vara världens största beställning på innovation. Finns det någon kraft eller struktur som driver människor att verka för en långsiktigt positiv utveckling? Vad är det som driver en person att arbeta hårt för att förverkliga sina idéer och visioner? Och vad händer med visioner och ambitioner när konjunkturen vänder?

Välkommen att delta i diskussionen!

Vi vänder oss till alla som är intresserade av skärningspunkterna mellan ny teknik, etik och innovation.

Upplägg

 • 20 min panelsamtal – 20 min frukost – 20 min öppen diskussion
 • Moderator: Jon Simonsson, ordförande Komet
 • Panel med:
  Antje Jackelén, Ärkebiskop i Svenska kyrkan och ledamot i Komet. Hon har även bedrivit tvärvetenskaplig forskning, bland annat genom projektet “New Visions of Nature, Science and Religion” vid University of California.

  Magnus Melander är entreprenör och är bland annat en av grundarna till THINGS. Han har lång erfarenheten av IT, digital transformation och mobilitet.

  Gunnar Holmgren, generaldirektör i Arbetsgivarverket. Han är ingenjör och ekonomie doktor med lång erfarenhet av den statliga förvaltningen och arbetsgivarpolitiken.

  Helena Lindberg, riksrevisor med erfarenhet från bland annat domstolsväsendet, Regeringskansliet och flera statliga myndigheter.

 

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att se kartor från Google Maps. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

Ändra dina kakinställningar

Stockholm N: 59.33263290000001 E: 18.06112269999994 (Visa på karta)

Frågor?

Senast uppdaterad 28 november 2019

Statistik för sidan