Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Impact Innovation: Samverkan för främjande och förebyggande insatser inom SustainGov 2024

Det här erbjudandet kommer från SustainGov, ett program inom Impact Innovation som är en gemensam satsning av Energimyndigheten, Formas och Vinnova. Med utlysningen vill SustainGov bidra till att offentliga organisationer i ökad utsträckning främjar hälsa och social välfärd för alla invånare. Beviljade projekt ska formulera en tydlig bild av hur en omställning till främjande och förebyggande insatser kan förverkligas, vilka effekter som förväntas och ett tydligt förslag på nästa steg.  

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Att i samverkan göra en systemanalys av en omställning till en social välfärd för alla. Vilka behöver vara involverade? Hur kan omställningen förverkligas genom främjade och förebyggande insatser? Vilka effekter kan uppnås?

Vem kan söka?

Projektgruppen ska bestå av minst två organisationer från offentlig sektor, civilsamhälle, näringsliv eller akademi. Koordinerande part ska vara kommun, region eller statlig myndighet.

Hur mycket kan ni söka?

Projekt i den här utlysningen kan söka maximalt 500 000 kronor i bidrag med upp till 80 procents stödnivå. Projekttiden är maximalt åtta månader.

Viktiga datum

  • Utlysningstext för erbjudandet

    Tips: För att skapa en PDF med all information om erbjudandet klickar du Ctrl+P och väljer PDF för att spara innehållet.

    • Erbjudandet riktar sig till aktörer från olika organisationer som i samverkan vill åstadkomma en systemomställning i samhällets insatser för hälsa och välbefinnande med fokus på främjande och förebyggande insatser. 

      Med utlysningen vill SustainGov bidra till att offentliga organisationer i ökad utsträckning främjar hälsa och social välfärd för alla invånare. Att arbeta proaktivt ställer dock nya krav på planering, styrning, organisering och samverkan. Det innebär ofta betydande utmaningar att ställa om verksamheter, vilket behöver analyseras och ligga till grund för förändringsarbete.

      Utlysningen finansierar genomförbarhetsstudier vars resultat kan ligga till grund för framtida insatser. Här erbjuds möjligheter att identifiera, analysera och adressera underliggande systemproblematik. Projekten väntas kunna lägga grunden för innovativa och gränsöverskridande förslag till genomförande i ett senare skede.   

      Utlysningen riktar sig till offentliga aktörer som tillsammans med minst ytterligare en projektpart. Projekt kan maximalt pågå i 8 månader och finansieras med maximalt 500 000 kronor. Medfinansiering krävs.

      Möjligheter till följdfinansiering planeras.

    • Utlysningen genomförs inom programmet SustainGov, en del av Impact Innovation – Sveriges innovationssatsning för 2030-talet.

      SustainGovs mission är en reformerad offentlig sektor som på ett holistiskt sätt främjar och faciliterar hälsa och välbefinnande för alla invånare oberoende av geografi och socioekonomisk status. Programmets ambition är att optimera individuell hälsa och välbefinnande för alla invånare och säkerställa samhällets hållbara omställning.

      Erbjudandet utgår från ett socialt hållbarhetsperspektiv och riktar sig till aktörer i olika sektorer och organisationer som har vilja och förmåga att utmana sig själva och andra för att identifiera främjande eller förebyggande insatser som bidrar till en beständig omställning till mer av proaktiva insatser.

      Projektidéer behöver byggas utifrån ambitionen att identifiera, analysera och adressera underliggande systemproblematik. Detta i syfte att kunna komma med innovativa insatsförslag som kan förstärka helhetsperspektivet i arbetet med den sociala välfärden. Målet är att förbättra utfallet för individer och samhälle när idéerna testas eller genomförs i ett nästa steg.

      Syftet med utlysningen är att bidra till SustainGovs mission genom att offentliga organisationer i ökad utsträckning klarar av att främja och förebygga hälsa och välbefinnande för alla invånare i samverkan med systemaktörer och med respekt för individens förmågor, perspektiv och förutsättningar.

      Målet är att beviljade projekt i sina slutrapporter ska ha en tydlig bild av hur en omställning till mer av främjande och förebyggande insatser kan förverkligas, vilka systemeffekter som förväntas uppnås samt ett tydligt formulerat förslag för att säkerställa nästa steg.

      I denna utlysning finansieras genomförbarhetsstudier vars resultat kan ligga till grund för framtida insatser. Vår hypotes är att olika former av försöksverksamhet såsom testbäddar, systemdemonstratorer eller policylabb kan utgöra en viktig del i ett fortsatt arbete. Medel reserveras för utlysning för fortsättningsprojekt.

      Projektidéerna ska ha fokus på främjande av välbefinnande, social hållbarhet och hållbart resursutnyttjande alternativt förebyggande av individuell ohälsa eller utsatthet.

      Inom temat främjande kan det till exempel handla om insatser som förstärker psykiskt välbefinnande, ökad delaktighet i samhälls- och arbetsliv, liksom jämlika och jämställda livsvillkor. Inom temat förebyggande kan det till exempel handla om folkhälsoinsatser samt förebyggande av ohälsa och utsatthet i olika grupper, allt från barn och unga till vuxna och äldre. Det kan beröra teman som exempelvis psykisk ohälsa, kriminalitet, utanförskap på arbetsmarknaden eller i samhället.

      Inriktning och skalbarhet

      Samhällets främjande och förebyggande insatser brukar förklaras på tre nivåer;

      • Universellt - det som erbjuds alla
      • Selektivt - inriktning på vissa grupper eller områden
      • Indikerat - fokus på individer i behov av stöd

      I ansökan ska det tydligt framgå vilken av dessa nivåer som är i fokus och eventuella samband med övriga nivåer.

      Vikten av deltagande och stöd för policyutveckling

      Erfarenheter från arbete med såväl främjande som förebyggande insatser visar på svårigheter att uppnå bestående förändring i verksamheter vars ambition är att ställa om insatser från reaktiva till proaktiva. Därför är det viktigt att sökande aktörer aktivt involverar parter som företräder normerande eller styrande funktioner som bidrar till policyutveckling. Det kan exempelvis vara politiska företrädare, ekonomifunktion och juridisk expertis.

      Underlag som tydliggör effekter och förslag till nästa steg

      Projekten som finansieras ska tillsammans bidra till SustainGovs mission genom ökad förståelse för framgångsfaktorer för att lyckas identifiera, implementera och skapa beständighet och räckvidd för främjande eller förebyggande insatser för social hållbarhet. 

      Beviljade projekt ska i sina slutrapporter redovisa:

      • En analys av hur omställningen till främjande eller förebyggande insatser kan förverkligas. Även vilka effekter insatsen förväntas bidra till för enskilda individer och grupper samt för offentlig förvaltnings förmåga att hantera komplexa behov
      • En beskrivning och ett tydligt formulerat förslag till nästa steg samt vilken aktörskonstellation som krävs för att säkerställa genomförande med ett systemperspektiv
      Bakgrund

      Kostnaderna för psykisk ohälsa i Sverige uppgår till cirka 200 miljarder per år, cirka 5 procent av BNP. Kostnaden belastar till cirka 50 procent arbetsgivare och dessa ser ut att fortsätta öka över kommande tio år.
      Källa till informationen är OECD, SKR, Region Stockholm.

      Det förebyggande arbetet är fortfarande lågt prioriterat inom det sociala området och inom hälso- och sjukvården. Detta trots forskningsframsteg, snabb teknikutveckling, digitalisering som erbjuder fler möjligheter till tjänster och stöd. Det finns idag en god kunskap om arbetssätt som fungerar och många visar en god kostnadseffektivitet. Trots detta används endast några procent av den offentliga hälso- och sjukvårdens budget för att förebygga att sjukdom uppstår.

      Det främjande perspektivet är än mindre uppmärksammat men att utveckla förmågor och välbefinnande bedöms som en helt avgörande framgångsfaktor för strategiska frågor för samhällets utveckling. Både förebyggande och främjande insatser rymmer ofta typiska systemutmaningar där nya aktörskonstellationer och nya arbetssätt är avgörande för att lyckas.

      I juli 2025 väntas en ny socialtjänstlag träda i kraft. Syftet med den nya lagen är att socialtjänsten ska bli mer förebyggande, jämställd och lättillgänglig än idag: att sänka trösklarna, nå invånare tidigt, innan problem växt sig stora. För denna omställning krävs en bred samverkan mellan olika delar av offentlig förvaltning. Det kan handla om exempelvis vård, skola, kultur- och fritidsverksamhet och samhällsbyggnadsområdet, men även civilsamhället och andra typer av organisationer; fackliga organisationer, arbetsgivare, universitet och högskolor.

      Insatser av främjande och förebyggande karaktär inkluderar ofta fler samhällsaktörer som exempelvis föreningsliv, anhöriga, lokala företag som verkar i en rad olika sammanhang i människors livsmiljöer. Sökande organisationer förutsätts jobba aktivt med en bred aktörsinvolvering i analys och framtagande av förslag.

      Bidra till en hållbar systemomställning

      Impact Innovation ska bidra till global konkurrenskraft genom omställning för hållbar utveckling. Genom våra insatser bidrar vi till det globala åtagandet att nå målen i Agenda 2030. För att nå hållbar systemomställning är det viktigt att projekt i utformningen av nya lösningar hanterar målkonflikter och minimerar risken för oavsiktliga negativa effekter.

      En aspekt som Impact Innovation följer upp och bedömer är om både kvinnor och män på ett jämställt sätt tar del av bidraget, deltar i och har inflytande över projektet, se avsnitt 7 och kriterium för Aktörer.

      En annan aspekt handlar om att analysera och ta ställning till om det finns kön- eller genusaspekter som är relevanta för projektets problemområde, lösningar och nyttiggörande. Denna fråga är obligatorisk att besvara för alla sökande och finns under rubriken "Projektuppgifter". I denna utlysning ligger frågan till grund för bedömning, se avsnitt 7 och kriterium för Potential .

      Jämställd innovation – vad det innebär för dig som söker bidrag från oss

      Tillgängliggöra vetenskapliga publikationer och resultat

      När resultat från forskning och innovation görs fritt tillgängliga kan fler bidra till att lösa samhällsutmaningar. Den här utlysningen ska bidra till att tillgängliggöra resultat för alla. Därför ska all vetenskaplig publicering ske med öppen tillgång.

    • Projektet ska bedrivas gemensamt av minst två organisationer. Koordinerande projektpart ska vara kommun, region eller statlig myndighet. Därutöver kan andra relevanta aktörer från civilsamhälle, universitet, högskolor eller företag delta som projektparter eller i roll som övrig intressent till exempel i referensgrupp eller liknande.

      Vi har identifierat att följande typer av aktörer kan bli avgörande för ett lyckat genomförande:

      • Behovsägare – kommuner, regioner, statliga myndigheter.
      • Användare eller mottagare - de som berörs av lösningarna, exempelvis brukare, klienter, patienter eller kunder.
      • Perspektivgivare – till exempel ideella organisationer med god kännedom om aktuella utmaningar och hur förebygga insatser kan vidareutvecklas i annan kontext.
      • Möjliggörare – normerande eller styrande organisationer och funktioner, exempelvis förvaltningschefer, jurister, ekonomer, controllers, ledningsstrateger som har förutsättningar att tolka, anpassa eller förändra normerande förutsättningar
    • Vilka kostnader kan vi finansiera?

      Vår finansiering omfattas av regler om statligt stöd. Reglerna styr vilka slags kostnader som vi kan finansiera. Dessa kallas stödberättigande kostnader.

      I den här utlysningen är dessa typer av kostnader stödberättigande:

      • Personalkostnader: Löner, sociala avgifter och andra personalavgifter
      • Utrustning, mark och byggnader: Instrument, utrustning och hyra för annan lokal än ordinarie verksamhetslokal
      • Konsult- och licenskostnader: Konsulttjänster, kunskap och patent som köpts eller används på licens från en utomstående aktör
      • Övriga direkta kostnader: Till exempel materiel, förrådsartiklar och resor som är nödvändiga för att genomföra projektet
      • Indirekta kostnader (overhead): Kostnader som inte uppkommit som en omedelbar följd av men kan relateras till projektet, till exempel ordinarie lokaler och städning
        Indirekta kostnader får utgöra maximalt 30 procent av personalkostnader

      För mer detaljerad information om vilka kostnader vi kan finansiera, se Anvisning till stödberättigande kostnader

      Vilka krav gäller för kostnader vi finansierar?

      För att en kostnad ska vara stödberättigande måste den vara nödvändig för aktiviteterna i projektet. Projektkostnader måste också vara korrekt bokförda och särredovisas från organisationens övriga kostnader. En organisation får heller inte ta upp någon annans kostnader som sina egna.

      För mer detaljerad information om vilka krav, begränsningar och undantag som gäller, se Anvisning till stödberättigande kostnader.

    • Reglerna om statligt stöd styr också hur stor andel av kostnaderna som vi kan finansiera. Detta bestäms individuellt för varje organisation. Vi skiljer därför på hur stort bidrag projektet kan få, och hur mycket varje deltagande projektpart kan få.

      Hur stort bidrag kan projektet få?

      Projekt i den här utlysningen kan söka maximalt 500 000 kronor i bidrag med upp till 80 procents stödnivå. Projekttiden är maximalt åtta månader.

      Hur stort bidrag kan en projektpart få?

      Hur stort bidrag varje deltagande projektpart kan få beror främst på:

      • vilka aktiviteter som parten ska genomföra i projektet
      • partens storlek och verksamhet

      I den här utlysningen ger vi bidrag utifrån följande stödgrunder:

      Inte statsstöd

      I den här utlysningen ger vi stöd till organisationer som inte bedriver ekonomisk verksamhet. Med det menas att de inte erbjuder en tjänst eller produkt på en marknad. Hit räknas i regel offentliga organisationer, liksom forskningsorganisationer som universitet, högskolor och forskningsinstitut.

      Vi kan finansiera upp till 100 procent av sådana organisations kostnader.

      Statsstöd

      I den här utlysningen kan organisationer som bedriver ekonomisk verksamhet få stöd för genomförbarhetsstudier.

      Genomförbarhetsstudier

      Genomförbarhetsstudier kan förenklat beskrivas som en utvärdering och analys av:

      • styrkor, svagheter, möjligheter och risker i ett kommande forsknings- och utvecklingsprojekt
      • vilka resurser som krävs för att genomföra projektet
      • hur troligt det är att projektet når framgång.

      Mer information och enfullständig definition av begreppen genomförbarhetsstudier.

      Maximal stödnivå

      Den maximala stödnivån beror på relevant stödgrund, organisationens storlek och typ av aktivitet.

      Genomförbarhetsstudier inför FoU-projekt:

      • Stödnivå för litet företag: 70 procent
      • Stödnivå för medelstort företag: 60 procent
      • Stödnivå för stort företag: 50 procent

      Vi beviljar bidrag i enlighet med artikel 25 i EU-kommissionens förordning om allmänna gruppundantag (GBER).

      De minimis-stöd (stöd av mindre betydelse)

      I den här utlysningen kan vi också ge de minimis-stöd, även kallat stöd av mindre betydelse. Vi kan finansiera upp till 100 procent av en projektparts kostnader.

      En organisation kan ta emot maximalt 300 000 euro över en treårsperiod i den här stödformen, oavsett finansiär och projekt. Det betyder att om samma organisation tagit emot stöd av mindre betydelse i andra projekt från andra finansiärer tidigare, påverkar det hur stort stödet kan bli i den här utlysningen.

      Lämna in ett intyg om de-minimistöd när ni skickar in ansökan. Det krävs för att vi ska kunna bevilja detta stöd.

      Intyg om de minimis-stöd

      Vi beviljar bidrag i enlighet med EU-kommissionens förordning (2023/2831) om stöd av mindre betydelse.

    • För att vi ska ta ställning till och bedöma er ansökan måste den uppfylla vissa formella krav. Är kraven inte uppfyllda, avslås ansökan direkt.

      Krav på projektparter

      • Den koordinerande parten ska vara en svensk kommun, region eller statlig myndighet.
      • Projektet består av minst består av minst två projektparter.
      • Alla projektets parter ska vara juridiska personer. Vi beviljar inte bidrag till enskilda firmor.
      • Projektpart som tar emot bidrag ska ha ett svenskt organisationsnummer och kostnaderna för deltagande i projektet ska upparbetas vid ett svenskt driftställe.

      Krav på projektet

      • Projektledaren ska vara anställd hos en av projektparterna.
      • Projektet får inte påbörjas innan ansökan lämnas in.

      Krav på ansökan

      • Ansökan ska vara skriven på svenska eller engelska
      • Ansökan ska följa de anvisningar som ges i avsnitt 9
      • Ansökan ska innehålla alla efterfrågade bilagor
    • Vad bedömer vi?

      Potential
      • Hur väl ansökan beskriver potentialen till omställning i linje med SustainGovs mission med fokus på området förebyggande och främjande arbete för social hållbarhet.
      • Hur väl ansökan beskriver aktuell systemproblematik och hur nyskapande projektidén är.
      • Ansökans beskrivning av potentialen att bidra till förstärkning av ett helhetsperspektiv inom den sociala välfärden med etablering och utveckling av hållbara samarbeten med nödvändiga aktörer.
      • Hur väl projektet bedöms bidra till ökad jämställdhet.
      Aktörer
      • Hur väl sammansatt projektteamet är när det gäller till exempel mandat, rådighet och ansvar för att kunna verka för förändring i projektets riktning.
      • Hur väl aktörerna speglar det systemperspektiv som projektet arbetar med.
      • Hur väl sammansatt projektteamet är när det gäller könsfördelning. Samt hur väl makt och inflytande fördelas mellan kvinnor och män i projektteamet.
      Genomförbarhet
      • Projektplanens och budgetens realism, trovärdighet och ändamålsenlighet.
      • Hur väl relevanta aktörer i systemet involveras i genomförandet.
      • Hur väl jämställdhetsaspekter integrerats i projektplanen.

      Hur bedömer vi?

      Alla ansökningar som uppfyller de formella kraven bedöms i konkurrens med varandra. De ansökningar som bäst uppfyller bedömningskriterierna beviljas medel. Bedömarna består av en grupp experter som förordnats av Vinnova samt handläggare från Formas, Energimyndigheten och Vinnova.

      Schematiskt ser beslutsprocessen ut på följande sätt:

      1. Endast ansökningar som efter granskning uppfyller de formella kraven som anges i avsnitt 6 kommer att bedömas.
      2. Bedömningarna görs med hjälp av de kriterier som anges i avsnitt 7.
      3. Utifrån bedömarnas rekommendation fattas beslut om vilka projekt som ska beviljas finansiering och vilka som ska avslås.
      4. Utöver en individuell bedömning av varje projekt så eftersträvar Impact Innovation i den här utlysningen att åstadkomma en spridning av de beviljade projektens tillämpningsområde.
      5. Beslut skickas till de som sökt finansiering och information om beviljade projekt publiceras därefter på www.vinnova.se samt SustainGov.

      Vi bedömer även finansiell status

      Innan vi beslutar om finansiering gör vi också en samlad bedömning av den organisatoriska och finansiella statusen hos de som får bidrag. Vi använder oss av information som vi får från kreditupplysningar, för närvarande från Dun & Bradstreet.

      För att vi ska bevilja finansiering gäller detta:

      • Organisationer som söker bidrag för personalkostnader måste vara registrerade som arbetsgivare hos Skatteverket.
      • Organisationer får inte vara på obestånd, genomgå likvidation eller företagsrekonstruktion. De ska heller inte ha obetalda skulder hos Kronofogdemyndigheten.
      • Aktiebolag får inte ha förbrukat hälften eller mer av sitt aktiekapital.
    • När vi bedömt alla ansökningar, skickar vi ett beslut där vi antingen beviljar eller avslår er ansökan. I beslutet anger vi hur mycket bidrag varje part i projektet beviljas. Vårt beslut kan inte överklagas.

      Vad gäller om ni beviljas finansiering?

      Om vi beviljar er ansökan måste ni följa våra allmänna villkor för bidrag. Villkoren innehåller bland annat detta:

      • Att ni ska underteckna ett särskilt dokument där ni godkänner er medverkan och åtar er att genomföra projektet
      • Att ni ska rapportera hur det går, era kostnader och uppnådda resultat till oss regelbundet under projekttiden
      • Är ni flera parter måste ni komma överens om era inbördes rättigheter och skyldigheter i projektet i ett avtal. Det kan ta tid att få ett projektavtal på plats, så sätt gärna i gång detta innan projektet startar.
      • Hur resultatet ska komma till användning samt hur vetenskaplig publicering ska ske.

      Se våra allmänna villkor samt få hjälp med att förstå och uppfylla dem

      Ni behöver även följa de särskilda villkor som gäller för den här utlysningen:

      • Minst en representant för projektet ska närvara vid de arbetsmöten, konferenser och andra aktiviteter som anordnas inom ramen för SustainGov. Det gäller högst två fysiska och fyra digitala tillfällen under projekttiden. Resultat, lärande, erfarenheter från projektet ska delas på ett av dessa möten. Kostnaden för medverkan är stödberättigande.
      • Projektet ska samverka och vara tillgängliga för dialog med programkontoret för SustainGov samt med de övriga projekten som beviljas inom utlysningen. Kostnaden för medverkan är stödberättigande.

      Vi kan även besluta att lägga till kompletterande särskilda villkor för enskilda projekt. De framgår i så fall av beslutet.

      Kan ni behöva betala tillbaka bidrag?

      Om ni inte följer våra villkor kan ni bli återbetalningsskyldiga. Det gäller också om ni beviljats bidrag felaktigt eller med för högt belopp.

    • För att söka finansiering fyller ni i en ansökan i vår e-tjänst. Ansökan innehåller frågor om projektet, deltagande projektparter och budget.

      Till ansökan bifogar ni även dessa bilagor:

      • Projektplan: använd anvisad mall, högst 8 sidor
      • CV-bilaga för nyckelpersoner: använd anvisad mall, högst 1 sida per CV

      Observera att om bilagor utöver dessa skickas in, eller om sidantalet överskrids kommer det extra materialet ej att läsas eller bedömas.

      Mallarna nås via utlysningens hemsida.

      Påbörja ansökan i god tid

      Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i mallar kan ta flera dagar, eftersom det bygger på analyser ni ska göra.

      I vår e-tjänst kan ni börja fylla i uppgifter och sedan fortsätta vid ett senare tillfälle. Ni kan också dela ut behörigheter till andra som ni vill ska bidra i ansökan. När ansökan är färdig markerar ni den som klar.

      Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan markera den som klar för att den ska registreras när utlysningen stänger.

    • När utlysningen stänger registreras er ansökan. Då skickar vi en e-postbekräftelse till den som står för användarkontot, projektledaren och firmatecknaren. Om ni inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av er till oss.

      När utlysningen stängt kan ni inte ändra något i ansökan. Då kan ni bara komplettera om vi ber om det.

      Vem kan läsa er ansökan?

      Er ansökan kommer att läsas av medarbetare på Vinnova och de externa bedömare som medverkar i den här utlysningen. Alla arbetar under tystnadsplikt.

      Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Det innebär att vi måste lämna ut dem om de efterfrågas. Men vi sekretessbelägger uppgifter som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada för den enskilde om de lämnas ut. Det kan till exempel vara uppgifter om affärs- och driftförhållanden, uppfinningar eller forskningsresultat.

      Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Mallar och bilagor för ansökan

    Här kan ni ladda ner mallar som ni behöver bifoga i ansökan, till exempel CV-mall eller projektbeskrivningsmall. Här finns också eventuella bilagor med användbar information inför ansökan.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

    När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Information om erbjudandet kommer snart

    Så snart det här erbjudandet öppnar för ansökan kommer vi att publicera fullständig information. Då beskriver vi till exempel vad ni kan söka finansiering för, hur mycket ni kan söka och vad vi bedömer er ansökan på.

    Så går det till

    För att söka finansiering från oss behöver ni fylla i en längre ansökan som vi sedan bedömer i konkurrens med andra. Om vi beslutar att finansiera ert projekt behöver ni rapportera till oss hur projektet går, så att vi kan se att ni genomför projektet som ni beskrev i ansökan. 

    Så går det till att söka och få finansiering från oss

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Anna Bjurström

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 30 89

    Klas Danelöv

    Frågor om utlysningens bakgrund, syfte samt fakta om programmet SustainGov

    +46 8 452 78 24

    Johan Hörnemalm

    Frågor om utlysningens bakgrund, syfte samt fakta om programmet SustainGov

    +46 70 600 13 74

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-01948