Digitalisering för bättre hälsa, vård och omsorg

Det finns stora möjligheter att förbättra vår hälsa med hjälp av den digitala transformationen. Det kan innebära en mängd olika saker, allt från att flyga hjärtstartare med drönare till otillgängliga platser till att utveckla kliniska beslutsstöd med hjälp av artificiell intelligens.

Vinnova arbetar långsiktigt inom området digital hälsa för att bidra till den transformation av hälsoområdet som är nödvändig för att möta framtidens utmaningar inom vård och omsorg. Sedan 2015 har vi gjort stora satsningar på interoperabilitet och artificiell intelligens. Digital teknik, när den är som bäst, gör livet enklare och är numera ett självklart inslag i samhället och en förutsättning för delaktighet. Med ett normkritiskt perspektiv och aktiv medverkan av behovsägare vill vi med vår satsning på digitala hjälpmedel (se erbjudandet nedan) bidra till att fler får en meningsfull och aktiv fritid och möjlighet att studera och arbeta.

Vinnova vill bidra till bättre hälsa, hållbar tillväxt och samhällsnytta genom att ta tillvara digitaliseringens möjligheter inom hälsoområdet. Vi gör det genom dessa tre prioriterade områden:

  • Interoperabilitet och säkerhet
  • Leda och organisera
  • Individanpassad hälsa

Har du en idé som du vill förverkliga, sök i något av våra erbjudanden. Här nedan ser du vilka ansökningstillfällen som är aktuella.

Öppna ansökningstillfällen

26 dagar kvar
Nästa bedömning om 26 dagar

Digitala hjälpmedel

Nästa bedömning om 26 dagar

Vi söker innovationer som gör livet enklare. Genom att finansiera digitala hjälpmedel ökar vi människors funktionsförmåga och undanröjer hinder för delaktighet.

Driver ni projekt inom digital hälsa?

Se här vilken av våra utlysningar som skulle kunna passa just ert projekt.

Frågor?

Kontakta oss gärna om du har frågor om satsningen Digital hälsa.

Linda Swirtun

Programledare

Senast uppdaterad 17 december 2018 Sidansvarig: Linda Swirtun Statistik för sidan Diarienummer 2016-01596