Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

FFI Accelerera omställningen till hållbara vägtransporter - hösten 2024

Finansiering av systemdemonstratorer, både förberedelseprojekt och fullskaliga systemdemonstratorer som påskyndar omställningen till fossilfria, säkra, jämlika och effektiva vägtransporter. Lösningarna utgår tydligt ifrån de största samhällsutmaningarna för hållbara vägtransporter. Projekten ska ha en hög teknisk mognad, där industri och behovsägare ser ett värde av att investera i lösningarna och lägger tid och resurser för att demonstrera dem i verklig miljö. En bredd av aktörer med rådighet att påverka olika delar av systemet arbetar aktivt och gemensamt i pro-jektet. Lösningen har potential att implementeras brett inom några år samt vara skalbar i en nationell och internationell kontext. Erbjudandet ingår i delprogrammet FFI Accelerera inom samarbetet Fordonsstrategisk forskning och innovation (FFI).

Erbjudandet i korthet

Vad kan ni söka för?

Systemdemonstratorer för att öka takten till hållbara vägtransporter, se FFIs Färdplan. Det går att söka för förberedelseprojekt för systemdemonstrator eller för fullskalig systemdemonstrator.

Vem kan söka?

Alla grupper av aktörer som i bred samverkan avser genomföra förberedelseprojekt och systemdemonstrator, exempelvis industri som är leverantörer av lösningar tillsammans med behovsägare/användare, forskning och offentliga aktörer.

Hur mycket kan ni söka?

Maximalt bidrag för förberedelseprojekt är 750 000 kr, med krav på minst 25 procents medfinansiering från företag för projektet totalbudget. För systemdemonstratorer är minsta projektbudget 10 MSEK där minst 50 procent utgörs av medfinansiering.

Viktiga datum

  • Så här ansöker ni

    För att söka finansiering behöver ni logga in och fylla i en ansökan i vår e-tjänst för ansökningar. Formuläret innehåller frågor om projektet, projektparter och budget.

    Påbörja ansökan i god tid

    Tänk på att det tar tid att göra en ansökan. Att fylla i alla mallar kan ta flera dagar, eftersom de bygger på analyser ni ska göra. Börja därför ansökan i god tid. Ni kan börja fylla i uppgifter, spara och fortsätta vid ett senare tillfälle.

    När ansökan är färdig markerar ni den som klar. Ni kan när som helst låsa upp ansökan och göra ändringar, ända fram till sista ansökningsdag. Om ni låser upp ansökan, måste ni sedan klarmarkera den för att den ska registreras när utlysningen stänger. 

    Detta händer när utlysningen stängt

    När er ansökan registrerats mejlar vi en bekräftelse till den som står för användarkontot samt till projektledaren och firmatecknaren. Detta kan ta några timmar efter att utlysningen stängt. Om du inte har fått en bekräftelse inom 24 timmar efter att utlysningen stängt, hör av dig till oss.

    När utlysningen stängt kan ni inte ändra eller fylla i några nya uppgifter. Då kan ni bara komplettera er ansökan om vi ber om det.

    Vem kan läsa er ansökan?

    Ansökningar som lämnas in till oss blir allmänna handlingar. Men vi lämnar inte ut uppgifter om verksamheten, uppfinningar eller forskningsresultat om det kan antas att någon lider ekonomisk skada om uppgifterna visas.

    Det innebär att vi måste lämna ut handlingarna om någon efterfrågar dem. Men vi sekretessbelägger den information som vi bedömer skulle kunna innebära ekonomisk skada om den lämnas ut.

    Så hanterar vi allmänna handlingar och sekretess

    Frågor?

    Om ni har frågor är ni välkomna att kontakta någon av oss.

    Anna Karlsson

    Utlysningsansvarig

    +46 8 473 31 32

    Lena Dalsmyr

    Administratör

    +46 8 473 31 61

    Teknisk support

    Tekniska frågor om e-tjänsterna

    För att vara mer anonym har du har valt att stänga av vissa funktioner på vår webbplats, som till exempel att anmäla dig till vårt nyhetsbrev. Du kan ändra dina inställningar när som helst för att tillåta dessa funktioner och få en bättre upplevelse. 

    Ändra dina kakinställningar

    Diarienummer 2024-01865