Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Träningsapp på teckenspråk för döva och hörselskadade

Diarienummer
Koordinator Cissi Ferm - Shape Up
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid april 2018 - december 2018
Status Avslutat
Utlysning Social innovation
Ansökningsomgång Social innovation - utveckla och testa

Viktiga resultat som projektet gav

Syfte: Att döva och hörselskadade personer i världen får tillgång till bättre hälsa på deras egna villkor (på teckenspråk) genom träning vart de än är och vart de än vill, en träningsapp på teckenspråk (svenska och internationellt). Mål/uppfyllelse: En träningsapp på teckenspråk är äntligen lanserad både på svenskt teckenspråk och internationella tecken. Instruktionsvideo på teckenspråk och övningsvideo finns att få tillgång till i appen.

Långsiktiga effekter som förväntas

Träningsappen är just nu i sin uppstartsfas där vi precis har börjat och är i början av processen då vi precis lanserat träningsappen. Det är mycket kvar att göra, speciellt det "tekniska" och utveckling i det visuella som är viktigt för döva och hörselskadade. Dessutom ska funktionerna vara anpassade till den visuella världen genom teckenspråket både på svenska och internationella tecken.

Upplägg och genomförande

Vi startade med att ta kontakt med apputvecklare och ett video/redigeringsbolag i april-juni där vi satte igång filmning och redigering av några av de första träningsprogrammen i ett hemmagym samt utveckling av appen som tog lite tid då det visuella och tekniska skulle funka på ett bra sätt för alla som ska använda appen. En testgrupp sattes in som fick testa appen under en månad och kom med feedback. Appen lanserades i augusti och vi fick möjligheten att etablera samarbete med Elit Ortopedi och hyra deras fyscenter för att kunna göra filmer med några träningsprogram till.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 26 april 2018

Diarienummer 2018-01418

Statistik för sidan