Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovativ mobilapplikation för tremorkvantifiering och skattning (QuEsT)

Diarienummer
Koordinator STARDOTS AB
Bidrag från Vinnova 300 000 kronor
Projektets löptid mars 2019 - mars 2020
Status Avslutat
Utlysning Innovativa Startups
Ansökningsomgång Innovativa Startups steg 1 våren 2019

Viktiga resultat som projektet gav

Syftet med projektet var att utveckla en mobilapplikation för både iOS och Android som kan kvantifiera hur mycket tremor, ofrivilliga skakningar, en person har. Vi samlar via applikationen (Tremoor) in sensordata och skickar dessa till Stardots molnserver för beräkningar och matematisk modellering. Vi har utfört kliniska försök på både friska och personer med tremor i olika grad och olika behandlingar. Marknaden och de ekonomiska förutsättningarna för symptomkvantifiering av tremor har verifierats med hjälp av olika aktörer bland annat vårdgivare och patienter själva.

Långsiktiga effekter som förväntas

Våra algoritmer och matematiska modellering visar sig vara ett extremt kraftfullt, objektivt och robust sätt att avgöra hur mycket skakningar en patient har. De kliniska försöken visar att det är lätt att avgöra hur mycket tremor en person har, effekten av eventuell behandling och sjukdomens progress i allmänhet. Stardots kommer att söka regulatirskt godkännande för applikationen och lansera den för kliniker inom EU och USA inom de närmasta åren. Stardots kommer att bygga in applikationen och modelleringen av symptomen i vår digitala hälsoplattform för Parkinsons sjukdom.

Upplägg och genomförande

Vi utvecklade applikationen i cross-platform ramverk för snabbare iOS och Android kompatibilitet. Algoritmerna testades on-premise på Stardots lokaler som för optimera dessa för molnet. De kliniska försöken utfördes på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Vi jobbar tätt ihop med Bostons vibrerande life science community för kontakter och hjälp av kanske världens bästa på digital hälsa och MedTech produkter. Projektet genomfördes med Uppsala universitet, Akademiska sjukhuset samt Acaya AB.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 24 april 2020

Diarienummer 2019-00574