Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Våra e-tjänster för ansökningar, projekt och bedömningar stänger torsdagen den 8 maj kl 16:30 för systemuppdateringar. De beräknas öppna igen senast fredagen den 9 maj kl 8:00.

DeepInK: utvecklad förinkubation av forskningsbaserade deeptech-projekt

Diarienummer
Koordinator Uppsala universitet - Uppsala universitet Innovation
Bidrag från Vinnova 2 000 000 kronor
Projektets löptid december 2024 - maj 2026
Status Pågående
Utlysning Utlysning för Strategiska satsningar relaterade till Ekosystem

Syfte och mål

Syftet med projektet är att utveckla innovationskontorens stöd till deeptech-innovationsprojekt. Uppsala universitet, Kungliga tekniska högskolan, Lunds universitet och Chalmers tekniska högskola adresserar behovet i ett gemensamt utvecklingsprojekt där nationella resurser och kompetenser samlas för att underlätta övergången från banbrytande idéer till samhällsnytta. Målet med projektet är att utveckla professionen och skapa fler deeptech-företag som kan växa och etablera sig i Sverige.

Förväntade effekter och resultat

Genom att vidareutveckla innivationskontorens stöd till projekten, inklusive VFT-deeptech, i önskad riktning förväntas resultatet bli fler deeptech-innovationer med en högre mognad och kvalitet. Målet är, baserat på samarbete mellan innovationskontoren och holdingbolagen, en högkvalitativ utveckling av dessa projekt till investeringsbara kommersiella startups som vill etableras, skala upp och växa med Sverige som bas.

Planerat upplägg och genomförande

Projektet genomförs i fyra koordinerade arbetspaket: en utvecklad brygga från banbrytande forskning till innovation (AP1), accelererad projektmognad genom bättre nyttjande av infrastruktur (AP2), en nationell modell för förlängt innovationskontorsstöd (förinkubation) för verifieringstunga deeptech-projekt (AP3) och en modell för tidig exponering och förståelse för olika samhällsaktörer (AP4). Koordinering, kunskapsdelning och synergier med andra projekt/initiativ inom området görs i (AP5).

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 29 november 2024

Diarienummer 2024-03610