Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Innovation i offentlig sektor – nya siffror

Digitalt tor 7 okt 2021 kl. 15:00-15:45

Innovation är nödvändig för kvalitet och effektivitet. Det är också avgörande för att kunna möta samhällsutmaningar och nå målen i Agenda 2030. Uppföljningen 2021 är gjord för att kunna följa utvecklingen över tid och bidra med ny data. Statistiken är tänkt att användas som underlag för beslutsfattande, debatt och forskning.

Klicka här för att ansluta till mötet.

Under 2021 har undersökningen Innovation i offentlig sektor 2019-2020 genomförts i syfte att öka kunskapen om innovation och innovationsaktiviteter i offentlig verksamhet. Undersökningen är en uppföljning av enkätstudien Innovationsbarometern som SKR, Sveriges Kommuner och Regioner genomförde med stöd av Vinnova år 2018.

På seminariet presenteras några första siffror från undersökningen som även kommenteras av Klas Danerlöv från SKR och Dr Leif Denti, Göteborgs universitet.

Om undersökningen

Undersökningen 2021 genomfördes av Statistiska centralbyrån på uppdrag av Vinnova. Enkäter skickades till innovationsansvariga/kommunchefer inom samtliga statliga myndigheter och landets alla kommuner och regioner, samt till cirka 5 000 offentliga arbetsställen. I enkäterna ställdes frågor om strategi, faktiska innovationer och innovationsaktiviteter, faktiska innovationer på arbetsstället och innovationsaktiviteter.

Ibland fotograferar eller filmar vi på våra aktiviteter. Om du inte vill vara med på bilder eller filmer, kan du meddela detta när du kommer till oss.

Läs mer om hur vi lagrar och behandlar dina personuppgifter.

Frågor?

Nina Widmark

Handläggare

+46 8 473 30 52

Senast uppdaterad 5 oktober 2021

Statistik för sidan