Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

STING Day, Stockholm Cleantech Venture Day, MedTech Investment Day

Diarienummer
Koordinator Stockholm Innovation & Growth AB
Bidrag från Vinnova 275 000 kronor
Projektets löptid april 2010 - oktober 2011
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

STING DAY Syftet är att ge innovativa Startups och expansionsbolag inspiration, kunskap och värdefulla kontakter, som leder till ett mervärde i målsättningen att bygga internationella tillväxtbolag, exempelvis genom att skapa nya investerar- och industrikontakter samt skapa en plattform för kunskaps- och erfarenhetsutbyte mellan innovativa teknikbolag. STING DAY är ett helt nyskapat, exklusivt nätverksevent, där vi samlar över 40 spännande Startups och expansionsbolag från STING-sfären, investerare samt nyckelpersoner från forskningsvärlden, näringslivet och akademin. Fokus ligger på att nätverka, hitta affärsmöjligheter och utbyta kunskap. STOCKHOLM CLEANTECH VENTURE DAY Stockholm Cleantech Venture Day 2010 är ett event som organiseras av KIC InnoEnergy, Stockholm Innovation & Growth (STING) och Kista Science City AB. Målsättningen är att skapa förutsättningar för möten mellan lovande miljö- och energiteknikbolag, investerare och beslutsfattare i en arena där globala inflytelserika representanter kan dela med sig av ideer, nätverk och göra affärer. MEDTECH INVESTMENT DAY MedTech Investment Day 2011 är en mötesplats mellan entreprenörer i innovativa medtechföretag och investerare samt större medtech-företag som söker nya samarbetsföretag. Målet är att de deltagande innovativa medtech-företagen ska hitta samarbetspartners i form av större medtech-företag eller VC-kapital för sin fortsatta expansion.

Långsiktiga effekter som förväntas

STING DAY - Minst 80 % av innovativa Startups och expansionsbolag som medverkar under STING Day ska ha hittat minst en ny värdefull affärskontakt som direkt eller indirekt genererar nytta till bolaget. - Att minst 50 innovativa bolag medverkar på eventet - Att minst 200 personer medverkar på eventet - Att minst 50 investerare deltar på eventet - Att det utifrån ansökningar från nystartade bolag som ansöker att medverka på STING Day, går att välja ut 15 kvalificerade case. STOCKHOLM CLEANTECH VENTURE DAY Målsättningen är att vi skall ha drygt 200 besökare varav minst 65 investerare från Sverige, Europa och USA. Vi avser att välja ut 25 lovande och investeringsbara cleantechbolag och att av dessa knyter minst 75% värdefulla kontakter för framtida investeringar. samtidigt skall dessa cleantechbolag genom deltagande ha fått träning i presentationsteknik, givits inspiration från presentationer och panelsdiskussioner och ökat intresset för cleantechinvesteringar. MEDTECH INVESTMENT DAY Vi förväntar oss att åtminstone 10% av företagen hittar en ny investerare under dagen. Dessutom vill vi att nya affärskontakter knyts och att åtminstone 70% av företagen har fått värdefulla kontakter under dagen som resulterar i framtida samarbete av något slag.

Upplägg och genomförande

STING DAY Nätverka, hitta affärsmöjligheter och utbyta kunskap. Kunskapsintensiva workshops och paneldebatter varvas med kvalificerad speed meetings. Eventet avslutas med middag och utdelning av STING Awards. Datum och plats: Måndagen den 14 juni i Kista Science Tower i Kista Science City Program: Utvalda Startups får speedcoaching från STING, Ett urval av STING-bolagen berättar om sina fantastiska entreprenörsresor, Nätverkande, avancerad speedmatchning, Dynamisk investerardiskussion, Trendspaningar i workshopformat: Cleantech, Internet/Mobilt samt Pitcha för riskkapital (Draknästet), Festlig kvällstillställning och STING Business Awards STOCKHOLM CLEANTECH VENTURE DAY Detta event innehåller presentationer, bolagspitchar och paneldiskussioner. Med en inledande välkomstmottagningen kvällen före underlättas nätverkande vid detta tillfälle och under konferensdagen. Konferensen avslutas med mingel, galamiddag och utdelning av Cleantech Company of the Year Award. Datum och plats: Torsdagen den 30 september i Kista Science Tower i Kista Science City Program: öppningstal och keynote speakers (Marknadens behov) Cleantechbolags presenteras (Marknadens lösningar), Investeringsmöjligheter för Sustainable Cities WWF, Investeringsmöjligheter inom ett nytt energieffektivt samhälle - EIT InnoEnerg, Utvalda inspirerande entreprenörsresor, Avslutande galamiddag på Atrium (Nationalmuseum), Cleantech Company of the year Award MEDTECH INVESTMENT DAY Eventet kommer genomföras under 2011. Det kommer vara intressanta föreläsare från dels ett spännande medtech-företag som gjort en framgångsrik expansion och dels från en investerare som är intresserade av medtech-branschen. Deltagande företagen pitchar på scen i två min vardera för alla deltagarna för att skapa intresse för sig själva och sitt företag för möten mellan deltagarna i utställarnas bås. Nytt för nästa event är att det kommer att vara parallella workshops som deltagarna kommer kunna välja mellan under e m med intressanta diskussioner. I pauserna finns det tid för möten mellan deltagarna. Möten kommer genomföras som tidigare i Kista Science tower. Eventet avslutas med mingel-buffé. Slutligen kommer priset MedTech Investment Day award 2011 delas ut till det mest spännande deltagande företaget som utses av en jury.

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 8 maj 2017

Diarienummer 2010-01295

Statistik för sidan