Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Ridebite AI-driven car sharing for sustainable European cities of the future

Diarienummer
Koordinator RIDEBITE AB
Bidrag från Vinnova 500 000 kronor
Projektets löptid november 2017 - april 2018
Status Avslutat

Syfte och mål

I detta projekt var våra mål att förstå vilka marknader att rikta in sig på avseende internationell lansering, att analysera kundernas villighet att betala och förstå vilka funktioner som förväntas i en bildelningstjänst, samt att bedöma Ridebites tekniska förmåga att fullt ut utveckla AI-algoritmen som ska driva bildelningsappen. Slutsatsen är 90% måluppfyllnad. Vidare gjordes en affärsöversyn och bedöma företagens ekonomi inom ramen för europeisk rätt, konkurrens, marknadshinder och nästa kapitalkrav. Översynen kom fram till att Ridebite passar väl för kapitalisering.

Resultat och förväntade effekter

Internationellt kommer Ridebite först att starta i Paris, Frankrike, där användarna är vana vid bildelningstjänster och konkurrensen är tekniskt föråldrad. Ridebite måste hitta investerare för att kunna satsa på denna expansion. Vi utförde ny forskning som fann användaren villig att betala under vissa förhållanden och vi har säkrat dessa villkor i den senaste appversionen. Vi identifierade vilken marknad som bäst lämpade sig för nästa lansering och fann att Ridebite är tekniskt och juridiskt lämplig för en europeisk lansering.

Upplägg och genomförande

Ridebite finns i TRL-7: testning gjort; Viktiga funktioner är klara för alfanivå. Appen är iOS-klar, med Android-versionen i utveckling. Webbgränssnittet är fullt utbyggt. Försäkring hanteras av verktyget. Hyresförfrågningarna kommer att ersättas av algoritmen, som fortfarande delvis är under utveckling för automatisk bilklassificering, identifiering av ansiktsigenkänning och en schemaläggningslösning. Systemet tillåter automatisk matchning av ägare och hyresgäster. Hyrare måste bara välja kategori och hyresperiod och Ridebrain matchar dem med tillgängliga bilar.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 10 november 2017

Diarienummer 2017-05097

Statistik för sidan