Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Produktion2030 på Hannover 2019

Diarienummer
Koordinator Teknikföretagens Service i Sverige AB
Bidrag från Vinnova 400 000 kronor
Projektets löptid november 2018 - april 2019
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Produktion2030 bidrog med två testbäddar inom smart produktion och framtidens digitala fabrik på Hannovermässan 2019 och den svenska paviljongen Sweden Co Lab. 1. Digitala tvillingar i framtidens digitala fabrik, i samarbete med Stena Industry Innovation Lab, Lindholmen 2. Storskalig additiv tillverkning, RISE IVF, Mölndal Båda testbäddarna visade upp framtida nyckelteknologier samt demonstrerade funktioner och effekter för svenska och tyska statsministrar och kungligheter.

Långsiktiga effekter som förväntas

Resultatet av Produktion2030s medverkan på H2019: att bidra till att synliggöra och lyfta svenska innovationer och innovatörer, som verkar för smartare och mer hållbar produktion. Effekter av detta projekt är bl a stor uppmärksamhet och intresse för svensk teknik, svenska forskare och svenskt kunnande inom smart och digital produktion. De medverkande från Chalmers, SII-Lab och RISE var både seniora forskare, yngre doktorander och ingenjörsstudenter. Att få visa upp sin kompetens och innovationer för statsöverhuvuden och företagare från hela världen fick alla att växa!

Upplägg och genomförande

Upplägget i projektet: 1. Säkerställa Produktion2030 som partner för forskning och innovation på Sweden Co LAb 2. Bidra till att säkerställa bilden av svensk forskning, innovation, samt industri och produktionskunnande hos Sweden Co LAb 3. Identifiera passande bidrag från Produktion2030 4. Säkerställa att ansvariga forskare, studenter och utrustning skeppas t o r Hannovermässan 4. Lyfta fram kunnandet inom Produktion2030 till UD och BUS Resultat: stor succé då Produktion2030 bidrog med testbäddar som lyfte och bidrog till stor uppmärksamhet för svensk produktionsforskning.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 12 december 2018

Diarienummer 2018-04822

Statistik för sidan