Du har inte javascript påslaget. Det innebär att många funktioner inte fungerar. För mer information om Vinnova, ta kontakt med oss.

Nordic Week Strategic Mobility of the Future in Silicon Valley

Diarienummer
Koordinator Berge Consulting AB - Berge Consulting
Bidrag från Vinnova 484 193 kronor
Projektets löptid september 2018 - december 2018
Status Avslutat

Viktiga resultat som projektet gav

Syftet med projektet var att stärka samarbetet mellan de nordiska länderna och nordiska aktörer i Silicon Valley inom områden framtida automation. Ett nordiskt samarbete mellan alla nordiska konsulaten och innovationsenheterna har inletts inom Future Mobility. Projektet har startat runda bordet samtal mellan de sex medverkade fordonsaktörerna från Sverige som fortgår. Tre amerikanska startup-företag från Silicon Valley har inlett samarbete med MobilityXlab partners (I USA/Sverige). Ett av dessa företag har beslutat att starta samarbete med Stanford efter NFMW.

Långsiktiga effekter som förväntas

Projektet resulterade i en tre-dagars konferens med kringliggande aktiviteter inom samma område, med förväntan att stärka samarbetet mellan fordonsindustri-aktörer i Norden och deras respektive kontor i Silicon Valley inom området framtida automation.

Upplägg och genomförande

Projektet bestod av planering och genomförande av en tredagarskonferens med 100 gäster per dag, samt kvällsaktiviteter involverande nordiska aktörer. Det ingick även ett gediget arbete av att hitta och rekommendera startups som MobilityXlab partners (Zenuity CEVT Ericsson Veoneer Volvo Cars Volvo Group) skulle inleda samarbet med som pitchade på konferensen. Utvalda svenska industriföretag från Drive Sweden och MobilityXlab fick även ett skräddarsytt program med besök hos världsledande industriföretag inom AI och Future Mobility, inkubator och på Stanford D-school.

Externa länkar

Texten på den här sidan har projektgruppen själv formulerat. Innehållet är inte granskat av våra redaktörer.

Senast uppdaterad 27 september 2018

Diarienummer 2018-03839

Statistik för sidan