Malmö Cleantech City Award

Diarienummer 2014-04196
Koordinator MALMÖ KOMMUN - Malmö CleanTech City
Bidrag från Vinnova 295 000 kronor
Projektets löptid augusti 2014 - maj 2015
Status Avslutat

Syfte och mål

Malmö Cleantech City Award har uppfyllt målen och introducerat ny spännande teknik för kommunens verksamhet och för större aktörer inom bygg- och fastighetsvärlden inom ämnena Byggmaterial, Marksanering samt Energieffektivitet i byggnader. 38 miljöteknik-startups ansökte om att vara med i tävlingen och juryn med 12 nyckelpersoner från Malmö stads tekniska förvaltningar och större aktörer inom bygg- och fastighetsbranschen granskade företagen och utsåg vinnare. Tre stora events har genomförts.

Resultat och förväntade effekter

Projektet har skapat affärer och nya kontakter har knutits som förhoppningsvis leder till ytterligare affärer för dessa startups. Kännedomen hos juryn för företagen är värd mycket både för företagen och juryn.

Upplägg och genomförande

Vi är nöjda med upplägget av tävlingen och nöjda med antalet sökande företag med tanke på att det var första gången vi körde tävlingen. Att göra tävlingen som en del av Nordic Cleantech Open har varit ett effektivt sätt att få in kvalitativa bolag vilket stärkt båda tävlingarna. Vår utvärdering visar att de som medverkat på de olika eventen har varit nöjda. Som arrangörer är vi också mycket nöjda över uppslutning och utfall. Det viktigaste mervärdet har varit att startups inom miljöteknik har nått ut snabbare genom denna kanal till potentiella kunder.

Externa länkar

http://www.nordiccleantechopen.com/ http://www.malmocleantechcity.se/frigeo-vinner-malmo-cleantech-city-award/

Texten på denna sida har projektgruppen själv formulerat och innehållet är ej granskat av våra redaktörer.